Hašek politikem? Poradím mu, aby to nešlo mezi betony, řekl Kalousek. Zmínil jeho přednost

Bývalý hokejový brankář a hrdina z olympijského Nagana Dominik Hašek zřejmě učinil další krok směrem ke svému záměru stát se voleným zástupcem lidu. Poradit v začátcích by mu mohl matador tuzemské politické scény, někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten o tom informoval na sociální síti X. Hašek již na jaře sdělil, že by chtěl vstoupit do politiky do dvou let.

„Hokej už se nenaučím. Ale Dominikovi snad dokážu říct, co a jak v politice, aby to nešlo mezi betony. Určitě na to má. Má totiž srdce. A to je dneska v politice celkem nedostatkové zboží,“ uvedl na sociální síti X Kalousek. Následná Haškova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Hmmm, tak srdce. To říká legenda české politiky… Co vím jistě, je to, že samotné srdce, aby se člověk (v něčem) prosadil, nestačí. Díky Mirku za mnohé důležité detaily politického života,“ odvětil bývalý gólman.

Diskuse pod příspěvkem se okamžitě začala plnit. „Jestli bude kandidovat za TOP 09, tak beztak v Pardubicích a bude mě dvojnásob mrzet, že tam už nejsem, protože to je jasná volba,“ napsal jeden z uživatelů platformy X. Další debatující naopak uvedl, že Hašek na politiku nemá.

ČTĚTE TAKÉ: Zpověď oběti totalitního soudce: Znásilnili mě kartáčkem, močili na mě, Fremr do justice nepatří

Vedle toho však s Kalouskem souhlasí například europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. „Souhlas, Mirku,“ napsal stručně.

Dominik Hašek již v dubnu v rozhovoru pro iDnes prohlásil, že by chtěl do politiky vstoupit do dvou let. „V souvislosti s válkou na Ukrajině je nebezpečí podobné jako ve 30. letech minulého století. O to víc chci být prospěšný,“ konstatoval zlatý gólman z Nagana.

Legendární „Dominátor“ se po ruské invazi na Ukrajinu stal jedním z hlasitých kritiků českých sportovců působících v Rusku. Je také proti startu ruských reprezentantů na mezinárodních soutěžích.

Miliardy z NHL na Ukrajinu?

Hašek v minulosti kritizoval například hokejového útočníka Dmitrije Jaškina za to, že i po invazi na Ukrajinu stále obléká dres ruského SKA Petrohrad. Zejména ale viní české politiky, že nepředstavili zákon, kterým by tuzemským sportovcům start v Rusku zakázali.

„Odsuzuju za to v první řadě naše zákonodárce, že ten zákon ani po více než 400 dnech války nepřipravili. Kvůli tomu naši občané legálně podporují ruský režim a válku,“ uvedl tehdy Hašek. „Toto nemůžu našim senátorům a poslancům odpustit. A budu je za to vždycky kritizovat,“ dodal.

Hašek se pustil také do sportovních soutěží, které umožňují ruským sportovcům startovat, jako například NHL nebo tenisové asociace. Podle něj americká hokejová liga přispívá k prodlužování války. „Budu dělat vše pro to, aby za to NHL jednou zaplatila miliardy dolarů na obnovu Ukrajiny,“ dodal zlatý brankář.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Naše vítězství zhatí Putinův plán zruinovat EU, řekl Kuleba v Praze. Promluvil o novém velvyslanci

Tagy: