V rozbouřené řece v Broumově se topily tři děti. Zachraňovali je hasiči, v akci byl i vrtulník

Hasiči na Broumovsku v neděli zachraňovali tři nezletilé osoby z rozvodněného toku. Informoval o tom Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje na síti X. Na místo byl vyslán záchranářský vrtulník. Dva z nich si převzali do péče záchranáři.

Plné ruce práce měli v neděli i hasiči v Královéhradeckém kraji. „Museli jsme zachraňovat hned několik lidí. V Broumově to byly tři nezletilé osoby, které se dostaly do rozvodněného toku a držely se pouze větví stromu,“ informovali tamní hasiči na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Ještě měl ruku nahoře, pak chudák zmizel. Lidé z Jankovic líčí pád pohřešovaného do potoka

Na místo incidentu byl vyslán záchranářský vrtulník. Všechny se ale podařilo z vody zachránit ještě před tím, než tam dorazil, napsali královéhradečtí záchranáři na síti X. Dva pacienti byli následně převezeni do nemocnice v Náchodě.

Na Broumovsku v neděli panoval extrémní povodňový stupeň. Část obce Broumov byla zasažena vodou z řeky Stěnavy, která se dostala mimo koryto. V oblasti zasahovalo několik hasičských jednotek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Šokující chování při povodních. Lidé skáčou do divokých řek nebo surfují. Záchranáři nechápou

Tagy:
povodeň katastrofa Broumovsko přírodní katastrofa Broumov katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události Stěnava