Ještě měl ruku nahoře, pak chudák zmizel. Lidé z Jankovic líčí pád pohřešovaného do potoka

Místní z Jankovic popsali, jak se snažili muži, který spadl do rozvodněného potoka, pomoci.

Místní z Jankovic popsali, jak se snažili muži, který spadl do rozvodněného potoka, pomoci

Dosud policisté ve spojitosti s povodněmi marně pátrají po čtyřech osobách: muži, který při odklízení naplavenin spadl do rozvodněného potoka, a třech osobách, které zůstaly uvězněné ve voze, který sjel do říčky Staříč. Místní z Jankovic reportérce CNN Prima NEWS popsali, jak se nešťastníkovi snažili pomoci, jenže proud ho rychle začal unášet pryč. „Ještě ruku měl nahoře,“ líčila místní žena.

Od sobotního odpoledne policisté pátrají po 54letém muži z Jankovic u Uherského Hradiště ve Zlínském kraji. Podle informací CNN Prima NEWS je dotyčným Bronislav K. Právě zde se kvůli srážkám nebývale rozvodnil místní potok.

ČTĚTE TAKÉ: Jeseníkem se prohnala ničivá vlna. Brala domy, zanechala po sobě naprostou zkázu, odhalují snímky

„Nešťastnou náhodou měl uklouznout z nedalekého mostku při odklízení naplavenin a spadnout do rozbouřeného potoka. Místní ho viděli ve vodě ještě o sto metrů dál od osudného místa. Chtěli mu pomoci, bohužel marně. Potok měl silný proud a unášel ho dál,“ líčila přímo z obce reportérka CNN Prima NEWS Jana Vozárová.

Starosta Jaroslav Dvořák pro Blesk uvedl, že muž v obci žil s přítelkyní tři roky. „Smutné na tom je, že kousek od svého domu obětavě s ostatními pomáhal u sousedů přes cestu vytahovat zapříčené dřevěné klády, které se zachytily u mostku,“ sdělil.

Kam proud muže odnesl, se neví

„Hasiči řvali, že potopa nebo chlap, či tak něco. Já jsem si stoupla a ještě jsem viděla, že ruku měl nahoře. Tady plaval. Pak už jsem ho pod dalším mostem chudáka neviděla. Je to hrůza,“ svěřila se redakci svědkyně události Ludmila Vybíralová.

Další z obyvatel obce zdůraznil, že vlna z lesa přišla náhle. „Vzalo si to jeden lidský život. Je to tragédie. To víte, dědina, tady se známe všichni. Kousek tady bydlel,“ uvedl oslovený muž. Další sousedé pohřešovaného označili za dobrého, pracovitého kluka a poctivce. Ačkoliv místní hovoří o smrti pohřešovaného, policie tento tragický závěr nepotvrdila a po muži dál pátrá. Kam až ho mohl proud odnést, nikdo netuší.

Stejně tak policisté nadále stále pátrají po třech osobách na Jesenicku. V Lipové-lázních do jindy klidné říčky Staříč – která se proměnila v divokou řeku – sjelo v sobotu dopoledne osobní vozidlo se čtyřmi pasažéry uvnitř.

„Jedné osobě se podařilo dostat se na břeh. Další tři zůstaly ve vozidle. Po vozidle i osádce nadále pátráme,“ sdělila redakci mluvčí policie Ivana Skoupilová. Osádku vozidla měly tvořit osoby starší 18 let. Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN) pro CNN Prima NEWS uvedl, že v pozitivní závěry pátrání příliš nevěří. „Myslím si, že se nemusíme úplně těšit na to, že se je podaří někdy zachránit,“ uvedl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: U hranic s Českem se protrhla přehrada. Přívalová vlna brala vše, co bylo v cestě

Tagy:
voda počasí povodeň pomoc záchrana potok Uherské Hradiště CNN Prima NEWS pátrání Olomoucký kraj Zlínský kraj záchranáři pohřešovaní katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události Lipová-lázně Staříč