Zaplavená auta, stříkající voda a bahno. V Olomouci prasklo potrubí, ulici zatopil náhlý příval

Silnici s parkujícími vozy zaplavila v úterý po poledni havárie na vodovodním řadu v ulici Za Vodojemem v Olomouci. Na místě zasahovali hasiči, kteří museli zatopená auta vyprostit pomocí speciální techniky, řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Voda zaplavila dvě auta, která stála nejblíže místu havárie, a podemlela i dlažbu. Poté se valila dál ulicí, kde byly zaparkovány další vozy, rychle však odtekla.

Havárie se stala krátce po 12:00. „Voda z potrubí vyvěrala a zatopila ulici i s vozy. Na místě spolupracujeme s havarijní službou vodáren. Odstranili jsme pomocí technického speciálu zatopená auta, aby mohla začít oprava,“ uvedla Balážová na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Úmrtí matky s dcerou v Hostinném. Pitva naznačila hrozivý průběh tragédie

Podle informací na webu Moravské vodárenské společnosti je nyní v ulici Za Vodojemem v městské části Nová Ulice přistavena cisterna se zásobou vody. Společnost také upozorňuje, že kvůli havárii na výtlačném řadu bude přepojena část Nové Ulice na střední tlakové pásmo, a může tak dojít k poklesu tlaku. Ve vyšších patrech panelových domů na tamním sídlišti tak nepoteče voda.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Záhadný porod v Plasích, V sektě zkolabovala matka, zasáhl „Bůh šašek“, vyvstala řada otázek

Tagy: