Babišovy triumfální taneční kreace: Expremiér se pořádně odvázal, sklidil chválu i posměch

Andrej Babiš tančí s Helenou Válkovou na italské hity

ANO ovládlo krajské volby. Babiš předvedl taneční kreace

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, oslavil vítězství své strany v krajských volbách 2024 velmi spontánním způsobem. Jeho hnutí dominovalo v 10 z 13 krajů, což označil za famózní výsledek a důvod k oslavám. Expremiér ve volebním štábu proto vytáhl přenosný reproduktor a proměnil večer v improvizovanou diskotéku.

Oslavy ve volebním štábu hnutí ANO začaly relativně poklidně, s přibývajícím časem však nabraly na obrátkách. Babiš sám pustil z mobilního reproduktoru písně skupiny One Direction a nadšeně se vydal k přítomným novinářům. „To je ta písnička!“ hlásil, s úsměvem gestikuloval a začal si prozpěvovat.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo jsou vítězové a poražení senátních voleb? Fischer s Čunkem triumfovali, Hašek a Wagenknecht končí

V rytmu Babišových oblíbených písní se postupně začali pohupovat i další členové ANO. Nejvýraznější taneční kreace pak Babiš předvedl s exministryní spravedlnosti Helenou Válkovou. Společně si zatančili na slavnou italskou píseň. „Víte co to je? Sarà perché ti amo,“ volal na přítomné Babiš. Společně si zazpívali také hity Michala Davida.

Taneční kreace expremiéra vyvolaly rozporuplné reakce. Někteří ocenili jeho „lidskost“ a schopnost uvolnit se po úspěšné kampani, zatímco jiní se neubránili kritice. „Náhodou super, aspoň to není žádný upocený páprda,“ pochvalovala si jedna z komentujících. „Babiše nemůžu, ale tohle je celkem sympatické a normálně lidské,“ dodal další. Jeden z odpůrců naopak poznamenal: „Lepší by bylo, kdybyste společně s paní Válkovou odtancovali na odpočinek. Zasloužíte si ho.“ Jiní své pocity vyjádřili prostřednictvím zvracejících smajlíků.

Emotivní chvála Havlíčka

Babiš také chválil své stranické kolegy. Nejvíce se rozplýval nad místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem, který sice kandidoval ve Středočeském kraji z posledního postu, ale voliči ho pomocí kroužkování dostali až na první místo. „Karel je bůh!“ zhodnotil Babiš.

Havlíček hrál podle něj klíčovou roli v letošní volební kampani. „To, co udělal ve Středočeském kraji, je neuvěřitelné. On to odmakal, hospodu po hospodě. Já jsem tomu nevěřil a on to dal,“ dodal Babiš s tím, že by potřeboval, aby bylo možné Havlíčka „naklonovat“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nedělejme, že se nic nestalo, varuje ODS vítěz voleb Kuba. Za vládou musí být vidět výsledky

Tagy:
Andrej Babiš Helena Válková Krajské volby voliči hlasy politika volby tanec Karel Havlíček