Nedělejme, že se nic nestalo, varuje ODS vítěz voleb Kuba. Za vládou musí být vidět výsledky

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS)

Martin Kuba o vítězství v Jižních Čechách

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) poslal vedení strany jasný vzkaz. Pod jeho vedením získala ODS na jihu Čech jednoznačné a také jediné vítězství. Kuba si proto neodpustil rýpnutí směřované ke špičkám občanských demokratů. Podle něj by vedení nemělo dělat, že se při krajských volbách nic nestalo a nepřijde proto žádná reflexe.

Kubova ODS získala v Jihočeském kraji 47 procent. Sám to ohodnotil jako perfektní výsledek, který byl velkým překvapením. Za úspěchem stojí podle něj práce, která je jiná než na centrální úrovni. „Výsledky voleb vždy o něčem vypovídají. Před půl rokem jsem na výkonném výboru řekl, že to nedopadne dobře,“ řekl Kuba ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velký výprask pro Piráty. Zůstávají mimo hru ve všech krajích s jedinou výjimkou

Podle něj by bylo velkou chybou, kdyby se strana uspokojila a nic se nezměnilo. „Nedělejme, že se nic nestalo,“ apeloval na všechny spolustraníky Kuba po nepřesvědčivých výsledcích v krajských volbách v jiných krajích. Podle něj může pozitivní nálada přijít po případném zvládnutí druhého kola senátních voleb.

Jihočeský hejtman ale odmítl, že by se chtěl ucházet v nejbližší době o post předsedy ODS. „Rozhodně jsem nekandidoval proto, abych někomu něco dokázal v Praze. Chci se starat o Jihočeský kraj a hodlám v tom pokračovat,“ řekl Kuba.

Někdejší úřadující předseda ODS a exministr průmyslu byl před volbami pod kritikou straníků, že upozadil stranu a na billboardech vystupoval pouze sám za sebe. „Jsme součástí strany, a i tady jsme kandidovali jen pod naší značkou. Na výkonné radě mi ale přijde, že se názorově rozcházíme. Jsem trochu rád, že se v Jihočeském kraji potvrdilo, že se to dá dělat jinak,“ dodal Kuba.

Tagy: