Havlíček kritizuje provakcinační kampaň: Obrázek s injekční stříkačkou mě vylekal

Inzerát ministerstva zdravotnictví

PARTIE Terezie Tománkové 13.12.2020

Ministerstvo zdravotnictví začalo s kampaní na podporu vakcíny proti koronaviru. Vizuál podle grafiků a odborníků na marketing vypadá spíše jako kampaň proti očkování. Inzerát ministerstva zdravotnictví zkritizoval i předseda vlády Andrej Babiš (ANO) či vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Druhý jmenovaný v nedělní Partii Terezie Tománkové na televizi CNN Prima NEWS dokonce uvedl, že ho obrázek s injekční stříkačkou vylekal.

Provakcinační inzerát ministerstva zdravotnictví už vyšel v některých českých novinách. Na obrázku je stříkačka. První titulek informuje o tom, že vakcína je spolehlivá cesta k běžnému životu.

Hned pod titulkem je velký nápis „Toto není pravda!“ – ministerstvo chtělo původně vyvracet mýty o covidu, které nejsou pravdivé. To se ale fatálně minulo účinkem. Inzerát je podle grafických expertů učebnicovou ukázkou toho, jak nemá vypadat komunikace ministerstva směrem k občanům. Resort zdravotnictví v tomto ohledu kritizují i vládní činitelé.

Podle ministra průmyslu, obchodu a dopravy Karla Havlíčka bude vakcinace v budoucnu prioritou čísla jedna. „Půjde o velkou akci. Čas ukáže, do jaké míry ji budeme schopni řídit. Já vakcíně věřím a očkovat se nechám. Taky jsem ale nebyl nadšený, když jsem viděl ten obrázek s injekční stříkačkou. Lekl jsem se,“ řekl v nedělní Partii.

Ještě kritičtější byl vůči kampani premiér Andrej Babiš. Inzerát označil přímo za katastrofální a ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému (za ANO) vzkázal, aby si pro příště sehnal lepší lidi na marketing.

Tagy: