Hazard se životem: Trojice mladíků jela na nárazníku vlaku. Šílený počin zachytila kamera

Vlak

Riskantní jízda na nárazníku vlaku

Obrovský hazard se životem – tak mluví záchranáři o chování skupinky mladíků, kteří v Černošicích stáli na spřáhle a na nárazníku jedoucího vlaku. Jejich chování zachytila kamera a případem se už zabývají policisté, podle kterých to navíc není v poslední době výjimečné.

Riskantní chování trojice mladíků zachytila kamera záchranářů, kteří v pátek společně s policisty zasahovali v Černošicích u zraněného cyklisty. „Šli okolo nás nějací lidé a ptali se, jestli jsme viděli ty kluky na tom vlaku. Nevšimli jsme si jich, ale já jsem si vzpomněl, že mám v autě zapnutou kameru. Tak jsem se na ni podíval a našel ten záběr,“ řekl záchranář Bořek Bulíček. Trojice mladíků na záznamu stojí na spřáhle a na nárazníku jedoucího vlaku. Přitom se pouze přidržují okénka, aby nespadli.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda v Písku s fatálními následky: Vlak srazil člověka. Policisté šetří možnou sebevraždu

Policisté zatím žádné oznámení o jízdě mladíků na zadní části vlakové soupravy nepřijali. Na základě zveřejněného videa se ale tímto přestupkovým jednáním začnou zabývat a celou věc prošetří.

Podle místních se přitom nejedná o ojedinělý případ, který se za posledních několik dnů na trati stal. To potvrzují i policisté. „Již v minulosti jsme několik podobných oznámení přijali. Osoby, které takto cestují, se dopouštějí přestupkového jednání, ale hlavně hazardují se svým zdravím a životem,“ řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Podobná jízda skončila v únoru 2011 tragicky pro mladíka, který jel na oji mezi dvěma vozy pražské tramvaje. Poté, co spadl, jej tramvaj vláčela ještě několik stovek metrů. Záchranáři mu už nedokázali pomoci.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragická nehoda v Praze: Senior nepřežil střet s nákladním autem ve Vršovicích

Tagy: