Taclík si sáhl na dno. Herec dodnes splácí milionové dluhy, kvůli drogám dostal podmínku

Herec Marek Taclík, který letos v květnu oslaví 50. narozeniny, si během života sáhl na pomyslné dno. Jeden čas byl dokonce bezdomovcem. Nasekal obří dluhy, které dodnes splácí.

Přestože Marek Taclík patří mezi hojně obsazované herce, na vysoké noze si nežije. Před lety se zamotal do dluhové pasti. Bylo proti němu vedeno několik exekučních řízení za téměř pět milionů korun a jeho majetek skončil v exekuční dražbě. Herec vyhlásil osobní bankrot a soud mu vyměřil splátkový kalendář.

Jednu z příhod popsal i v silvestrovském dílu pořadu 7 pádů Honzy Dědka:

Už skoro pět let v rámci insolvence musí Marek Taclík měsíčně splácet částku 24 000 korun. Své závazky ale vždy splnit nedokázal. Například v roce 2021 zaplatil o 70 000 korun méně, než ve skutečnosti měl. Nyní se v rejstříku objevila nová informace, že se kvůli dluhu nechal zaměstnat. A to v umělecké agentuře Zedna. Pokud splní všechny podmínky, soud letos může rozhodnout o jeho oddlužení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Jelínek potřebuje stálou péči. Museli mi odvrtávat lebku, vzpomíná na hrůzostrašný pád.

Několikrát seděl v cele

Není to jeho první průšvih, kterého se během života dopustil. Má za sebou divokou minulost, kdy se dostal na opačnou stranu zákona. „V cele předběžného zařízení jsem seděl třikrát, ale nikdy jsem nespáchal žádnou kriminální činnost, pouze výtržnosti,“ prozradil herec v magazínu MF DNES.

Na začátku devadesátých let dokonce začal brát drogy. Kvůli omamným látkám v roce 1993 skončil za mřížemi v Německu a vypadalo to s ním všelijak. Nakonec byl rád, že vyvázl pouze s podmínkou.

„Vracel jsem se z výletu z Amsterdamu, to ještě byly na Rozvadově hraniční kontroly a já měl v batohu kus trávy. Žádný dealer jsem nebyl, měl jsem ji pouze pro vlastní potřebu. Němci to ale vyhmátli a dostal jsem podmínku na tři roky,“ popsal Taclík, který přitom v osmnácti letech coby maturant uvažoval o tom, že by se přidal k policii, jako jeho otec, který u ní pracoval jako fotograf.

„Než jsem mohl začít o práci u policie vůbec přemýšlet, rychle u mě nastala fáze ,alkohol, drogy, rock and roll‘,“ přiznal herec pro MF DNES.

Tagy: