Herec Nemec o drsném boji s rakovinou: Brutální, třásl jsem se, potil se a zvracel

Osud uštědřil slovenskému herci Marcelu Nemcovi tvrdou ránu. V prosinci loňského roku mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Divadelník se ihned pustil do boje a podstoupil náročnou léčbu. I když mu chemoterapie dává zabrat, stále nepřichází o pozitivní myšlenky. V boji proti této zákeřné nemoci se prý totiž rozhodně neplánuje vzdávat.

Ačkoliv to Nemec nemá v posledních měsících vůbec lehké, nezanevřel na svou kariéru ani své fanoušky. O svém zdravotním stavu je totiž pravidelně informuje na sociálních sítích. Právě tam před pár dny sdílel velmi nepříjemný zážitek.

„Málem jsem odešel. Dostal jsem tak silnou reakci na chemoterapii, že jsem se třásl, nemohl komunikovat, ve vteřině jsem byl spocený jakoby mě polili z kýble a ještě jsem zvracel. Vypadalo to brutálně,“ napsal na svém Facebooku herec a přidal i fotografii z nemocničního lůžka.

„Kolem mě stáli čtyři sestřičky a doktor, klepal jsem se. ‚Dejte mu (nevím čeho) dvoustovku!‘ A neustále se mě ptali, jestli jsem ještě tady. Už ležím na oddělení na pozorování až do večera. Zajímavá zkušenost. Ale už to nechci zažít,“ uvedl herec, známý například z dramatu Nedodržený slib, Amnestie nebo seriálu Kávomat – Místní úřad Hodrušany.

Myslíme na tebe, vzkazují mu fanoušci

Děsivou diagnózu se přitom Nemec dozvěděl úplnou náhodou. Trápily ho bolesti břicha a lékaři mu tehdy diagnostikovali kýlu. „Měla to být běžná laparoskopická operace. Nakonec trvala pět hodin. Probudil jsem se se všemi možnými trubičkami, které mi trčely z těla,“ řekl před pár měsíci herec. Diagnóza byla neúprosná – jeden až tři roky života.

„Nevěděl jsem, co se děje. Namísto malého otvoru mám 14 štychů. Pan primář mi povídal, že tam byly nějaké věci, které tam být neměly. Odoperovali mi kus tlustého střeva, kus tenkého a slepé střevo,“ vysvětlil s tím, že nádor se nakonec ukázal jako zhoubný a musel proto podstoupit sérii chemoterapií.

„Marcelko, myslíme na tebe. Posíláme hodně sil a energie, drž se,“ vzkázali mu fanoušci na sociálních sítích.

Tagy: