Herec Vyskočil řekl, koho chce volit. Možná si odsednu, reagovala Heidi Janků

Herec Ivan Vyskočil zastává názor, že současná vláda zemi nic dobrého nepřinese.

Co Čech, to politik! (930)

Herec Ivan Vyskočil váhá, zda bude volit hnutí ANO, SPD, komunisty nebo trojkoalici Trikolora Svobodní Soukromníci (TSS). Řekl to v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS. „Možná si odsednu,“ reagovala s trochou nadsázky zpěvačka Heidi Janků. Ta preferuje koalici Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„Vím, koho nebudu volit. Petra Fialu a jeho slepenec nechci. ODS není jiná, máme s ní špatné zkušenosti. Topka je probruselská a lidovcům jde hlavně o to, aby byli ve Sněmovně, na zbytku jim nezáleží. Přichází tedy v úvahu hnutí ANO, SPD, KSČM a Trikolora,“ uvažoval nahlas Vyskočil. Tomu by se líbila vládní spolupráce ANO s SPD.

Volby do Poslanecké sněmovny proběhnou 8. a 9. října a volební kampaň je v závěrečné fázi. Který z politických subjektů jim přijde sympatický a který nikoliv, prozradili ve vysílání CNN Prima NEWS kromě Vyskočila také zpěvačka Heidi Janků a zpěvák Daniel Hůlka.

Na Vyskočilovy preference bezprostředně reagovala Janků: „Možná si odsednu.“ Sama bude volit právě koalici Spolu, kterou Vyskočil ostře zkritizoval. „Budu tak volit, protože jsem podnikatelka a chci změnu. Pokud by vládlo ANO s SPD, asi bych emigrovala,“ dodala.

Daniela Hůlku zatím v kampani nejvíce oslovila Trikolora. „Mě nejvíce přesvědčují osobní setkání. Také sleduji program a výroky lídrů. Nejsympatičtější mi přijde Trikolora. Doufám, že se dostane do Sněmovny. Věnuje se například tomu, co naše české děti prožívaly během covidu, to bylo hrozné,“ uvedl.

I když všichni tři hosté měli často velmi odlišné politické názory, debata se nesla v přátelském duchu. Podle posledních průzkumů je největším favoritem voleb hnutí ANO, které by mohlo dostat kolem 25 procent hlasů.

Druhé místo patří koalici Spolu a třetí Pirátům se Starosty. Obě koalice se pohybují kolem 20 procent. Čtvrtou příčku si drží hnutí SPD. Tomu průzkumy přisuzují něco přes 10 procent. ČSSD, komunisté, hnutí Přísaha a trojkoalice TSS balancují na pětiprocentní hranici, která je nutná pro vstup do Sněmovny.

Tagy: