Herečka Kuklová o manželství s Pomejem: Uvědomila jsem si, že umřu. Musela jsem utéct

Míša Kuklová byla hostem pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

POVÍDEJ

Herečka Michaela Kuklová chtěla být pro Jiřího Pomeje dokonalou manželkou, milenkou i herečkou. Když si však uvědomila, že už to nezvládá, čekal ji bouřlivý rozvod. V té době se navíc dozvěděla, že její manžel nadělal dluhy v rozmezí několika desítek milionů korun a hrozilo, že je bude splácet ona. „Náš vztah připomínal italské manželství,“ uvedla v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Kuklová. Dnes přiznává, že za mnohé svému bývalému partnerovi vděčí.

Kuklová tvořila pár s hercem a producentem Jiřím Pomejem úctyhodných 13 let. V roce 2007 se však manželé rozvedli a od té doby se herečka už neprovdala. Seznámili se při natáčení filmu Playgirls 1 a 2. Poté spolu točili film Andělská tvář, v té době už byli manželé. „Jirka mi nesmírně přál. Byla jsem neprůbojný člověk a on měl tendenci mě tlačit před sebou,“ svěřila se v pořadu Povídej.

Kuklová se nejvíce proslavila rolí princezny Jasněnky z pohádky o létajícím ševci i rolí Markýtky z pohádky Z pekla štěstí. „Byla jsem vnímána jako princezna, ale Jirka mi říkal, že jsem sexsymbol a nádherná ženská, tak ať se ukážu. Playboy bych nikdy sama od sebe nenafotila,“ přiznala herečka.

Prvních několik let bylo jejich manželství šťastné a herci se o tom nestyděli mluvit ani v médiích. „Věděli jsme, že držíme pospolu. Snažila jsem se pro něj být ve všem dokonalá: manželka, milenka i herečka. Jirka byl ale bohém. Odcházel ráno a vracel se v noci. Celý servis jsem tak obstarávala já,“ vysvětlila Kuklová.

V roce 2007 je čekal bouřlivý rozvod. Manželé procházeli krizí a navíc se ukázalo, že je tíží milionové dluhy, na které Pomeje zadělal při natáčení filmu Andělská tvář. „Jirka to udělal na fyzickou osobu a neřekl mi o tom. Tím pádem jsem jako jeho manželka spadla do toho, že dluhy přešly i na mě,“ vzpomínala na jedno ze svých nejtěžších období života Kuklová.

Kuklová: Ocenila jsem, co mi Jirka do života vnesl

V té době nemohla přijít svému manželovi na jméno. „Vše přišlo naráz. Hroutil se nám vztah a navíc jsem se dozvěděla o dluzích. Právník mi tehdy řekl, že se takové soudy z 99 procent nevyhrávají. V tu chvíli mě napadlo, že je lepší tady už nebýt. Neviděla jsem světlo na konci tunelu,“ dodala oblíbená herečka.

Svou nevinnost u soudu musela dokazovat dlouhých deset let. Rozhodnutí padlo třikrát, vždy odcházela jako vítěz. „Jenže pak přišlo odvolání a celý proces jel znova,“ upřesnila. „Bylo to pro mě velmi stresující období. Věděla jsem, že milionové dluhy by ovlivnily nejen můj život, ale i život celé rodiny. Vše, co bych vydělala, by šlo do exekuce. Ničilo by to moji rodinu. Strach nad budoucností byl obrovský,“ řekla herečka.

Dnes už má soudní spor úspěšně za sebou a na celou situaci se dívá úplně jinak. „Věděla jsem, že jsem daleko zocelenější a silnější. Rozchod byl poměrně bolestivý, ale asi to k tomu patří. Navíc jsme byli poměrně mladí lidé. Zažili jsme bouřlivé diskuse i hádky. A vůbec jsme měli takové italské manželství. Zášť vůči němu ale nechovám,“ vysvětlila Kuklová.

„Dokud jsem měla sílu mu pomáhat, táhnout ho a držet nad vodou, dělala jsem to. Ale jednoho dne jsem si uvědomila, že umřu. Že to nejde. Utopili bychom se oba. Musela jsem zachránit sebe samu,“ řekla Kuklová k jejich rozvodu.

A přesto, že konec manželství nebyl vůbec jednoduchý, je Jirkovi za mnohé vděčná. „Zpětně jsem dokázala ocenit, co mi Jirka vnesl do života. Jelikož byla celá domácnost na mě, naučila jsem se starat sama o sebe a hospodařit. Díky tomu všemu, co jsem prožila, jsem pak zjistila, že jsem úplně někde jinde. Zkvalitnilo mi to život,“ uzavřela Kuklová.

Jiří Pomeje se po rozvoodu s Kuklovou oženil ještě dvakrát. Pár tvořil se zpěvačkou Ivetou Bartošovou a později s Andreou Šťastnou. Pomeje zemřel v roce 2019 v Nemocnici Na Pleši. Příčinou úmrtí byla rakovina hrtanu.

Tagy: