Herní hudba ovládne O2 universum. Koncert Kingdom Come: Deliverance se blíží. Co nabídne?

Středověké tóny jedné z nejúspěšnějších českých her brzy rozezní haly O2 universa. Po ročním odkladu se na Zelený čtvrtek uskuteční koncert hudby z Kingdom Come: Deliverance, a to v podání brněnské filharmonie a dalších hudebních celků. Soundtrack z pera Jana Valty a Adama Sporky doprovodí také projekce scén ze hry. Pořad CNN Prima Gaming a web CNN Prima NEWS jsou mediálním partnerem koncertu. Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

Kingdom Come: Deliverance patří k nejúspěšnějším hrám z českých luhů a hájů. Letos titul oslavil jubilejních pět let od vydání a zároveň tvůrci oslavili také pokořenou metu pěti milionů prodaných kopií. Hra z drsného středověku v předvečer husitských válek zaujala mimo jiné právě povedeným hudebním doprovodem, který si nyní návštěvníci O2 universa budou moct poslechnout naživo.

Soundtrack rozehraje ve čtvrtek 6. dubna zkušená Filharmonie Brno, a to pod taktovkou zmíněného Jana Valty. O vokální doprovod se postará Pěvecký sbor Masarykovy univerzity. Na středověké noty zabrnká také formace Bakchus – skupina trubadúrů, která společně s Adamem Sporkou nahrávala písně do samotné hry. Součástí koncertu bude rovněž velké plátno, na kterém se budou promítat scény z Kingdom Come: Deliverance. Na nevšední událost přijdou pochopitelně také tvůrci hry, Daniel Vávra či Martin Klíma.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český vojenský trenažer, který používají armády NATO. Podívejte se, jak vzniká a co dokáže

Koncert se měl původně uskutečnit už loni, nakonec byl ovšem organizátory z brněnské herní organizace GameDev Area odložen na letošní rok, příznačně na páté výročí Kingdom Come: Deliverance. Dříve zakoupené lístky jsou nicméně nadále platné. Zda během čtvrtečního večera dojde k nějakému překvapivému odhalení vývoje druhého dílu, nechtěl nikdo ze zúčastněných stran komentovat.

Vstupenky na koncert hudby z Kingdom Come: Deliverance jsou stále k dispozici v síti Ticketmaster. Reportáž pak přineseme v dubnových dílech herního pořadu CNN Prima Gaming, který je zároveň mediálním partnerem akce.

Přijde překvapivé oznámení?

Pro brněnskou filharmonii nejde o první koncert herní hudby. Vloni se ujala soundtracků jedné z nejoblíbenějších českých sérií – legendární gangsterské akce Mafia. Štáb CNN Prima NEWS byl u toho, na průběh i rozhovor s hercem a dabérem Petrem Rychlým se můžete podívat níže.

Nedávné výročí Kingdom Come: Deliverance oslavili vývojáři nejen novým trailerem, ale také rozšířením hry o dvě nová znění – češtinu a japonštinu. V prvním případě se nám podařilo vyzpovídat jeden z mozků českého dabingu, Marka Pilgera. Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Co se týče vývoje možného druhého dílu, ten už je prakticky jistý. Pražské studio Warhorse se po začlenění pod mezinárodní investiční skupinou Embracer jal do náboru nových pracovníků, kteří mají pracovat na titulu „se středověkou tematikou“. Vzhledem k tomu, že příběh Kingdom Come: Deliverance není ještě uzavřený, očekává se přirozeně další herní pokračování. Kdy dojde k oficiálnímu oznámení a prvním ukázkám, není ovšem jasné.

Tagy: