Zfetovaný řidič v Plzni ohrožoval lidi na benzince. Při úprku před policisty porušil, co mohl

Manévry jako z akčního filmu předvedl čtyřiačtyřicetiletý řidič na čerpací stanici v Plzni. Mezi stojany předváděl slalom a benzínkou neustále dokola projížděl. Po chvilce ho začali pronásledovat policisté.

Když řidič uviděl, že na čerpací stanici přijíždějí policejní auta, začal před nimi ujíždět. „Policisté pronásledovali vozidlo značky Dacia, jehož řidič svojí jízdou ohrožoval bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ informovala mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté nestačili zírat. Muž jim ukradl auto, za jízdy vyskočil a smrtelně se zranil

Jel směrem ven z Plzně, asi po půl kilometru se otočil a poté se znovu vrátil na čerpací stanici, s policisty v těsném závěsu. Zběsilá jízda skončila poté, co řidič narazil do obrubníku. Policisté ho z vozu museli doslova vytáhnout.

„Dále se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, jehož výsledek byl pozitivní,“ uvedla Raindlová. „A to konkrétně na kokain a amfetamin a metanfetamin,“ doplnila.

„Jízda pod vlivem návykové látky, jízda v protisměru, nesprávné předjíždění, rychlost jízdy, plná čára,“ vyjmenoval dopravní expert Richard Topinka řidičova provinění. „Tenhle člověk si vůbec nebyl vědom svého konání,“ usoudil.

„On tam jezdí bezcílně a vůbec nedbá na to, že jsou tam lidi, může jim ublížit. Omamné látky ho můžou ještě posílit,“ vysvětlil psychoterapeut Miroslav Jirman.

Podle Topinky čin naplňuje skutkovou podstatu obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. Prý bylo velké štěstí, že se řidič během jízdy čelně nesrazil s dalším vozem a při hazardním projíždění čerpací stanicí nenarazil do stojanu.

Tagy: