Hlavní chod s polévkou za 85 korun? Podívejte se, že taková místa ještě existují

Stále existují místa, kde se dobře najíte a nebude vás to stát jmění.

Kde se najíst nejlevněji?

Ještě stále existují místa, kde vám na oběd bude stačit sto korun. Reportéři CNN Prima NEWS je objevili jak na vesnicích, tak kupodivu i ve velkých městech. Strávníci si v nich pochvalují nejen cenu, ale i kvalitu jídla.

Ceny, na jaké jsme byli ve většině restaurací zvyklí přibližně před pěti lety, se daří ještě někde udržet. A nemusíte se bát, že byste se dostatečně nenajedli. V Horšovském Týně mají smažený řízek s bramborovým salátem za 98 korun, a jak popsala reportérka CNN Prima NEWS, stojí se na něj fronta a lidé si jídlo pochvalují.

ČTĚTE TAKÉ: Snížení DPH se v lednu projeví na cenách potravin. Podle Fialy to slíbily obchodní řetězce

Na cenu má vliv i to, kolik porcí se prodá. Někde to jsou desítky, jinde stovky nebo ještě víc. To je případ jídelny ve Starém Plzenci, kde denně vydají i přes 1 500 obědů. Hlavní chod s polévkou vyjde na 85 korun, mezi jedlíky prý nejvíc vítězí česká klasika.

„Svíčková, řízky, bramborové knedlíky se špenátem. Většinou se to obměňuje po měsíci,“ jmenoval Michal Jelínek, vedoucí jídelny MiJaP. „Přijdete, vyzvednete, najíte se a jdete, úplně super. Když půjdu nahoru do hospody, tak zaprvé jde o finance a zadruhé tam strávím hodinu,“ popisují strávníci.

A pod stokorunu se můžete najíst i v jídelně v Praze, kde mají Čechy tak oblíbený smažený sýr s hranolky za pouhých 90 korun. Majitelé přiznávají, že nízké ceny se jim daří držet i díky tomu, že suroviny nakupují ve slevách, nemusejí platit další personál v podobě číšníků a také prostory některých jídelen mnohdy dlouhá léta neprošly rekonstrukcí.

Tagy: