Hledaný dezinformátor Zítko se obrátil na Rusko. Pomozte obnovit Československo, píše

Hledaný dezinformátor Pavel Zítko žádá o pomoc Rusy.

Rusko chystá útoky v Evropě, varují tajné služby

Policií hledaný dezinformátor Pavel Zítko zveřejnil dopis, který měl předat ruskému velvyslanectví v Praze. Žádá v něm Rusy o pomoc „při právní obnově Československa“. Jeho aktivita může do jisté míry připomínat nechvalně proslulý zvací dopis z roku 1968 poslaný zastánci tvrdé komunistické linie Sovětskému svazu, načež došlo k invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Zítko je toho času na útěku. Čelí obžalobě z trestného činu šíření poplašné zprávy, kvůli čemuž měl stanout před Okresním soudem v Chomutově. To však neučinil a od té doby po něm policisté pátrají.

Zítko v dopise plném pravopisných chyb, který měla skupinka jeho příznivců podle jeho vyjádření předat na ruskou ambasádu v Praze, píše svoji už poměrně tradiční mantru, že k rozdělení Československa došlo neprávem. Žádá proto Ruskou federaci o spolupráci. „Obracím se na Vás jako Generální konzul Československa, který byl protiprávním způsobem rozdělen na 2 veřejné korporace,“ píše dezinformátor.

ČTĚTE TAKÉ: Učitelka z Prahy nebude potrestána za výroky o Ukrajině. Soud potvrdil její osvobození

„Je na vítězných mocnostech (RF prezidenta Vladimíra Putina a USA prezidenta Donalda Trumpa), kam se a k jakému datumu obnovení státnosti se vrátit,“ stojí dále v Zítkově dopise. Je patrné, že zároveň nevnímá, že americkým prezidentem je už necelé čtyři roky Joe Biden, který Trumpa v roce 2020 porazil ve volbách. Sluší se ale také dodat, že vítězných mocností bylo po 2. světové válce více.

„Jménem lidu Československa, Vás jako Generální konzul Československa žádám o pomoc při obnově právního státu ČS jako vítězné mocnosti, neboť máte oprávnění podle Charty OSN (čl. 106 a 107) zasáhnout proti nacismu a fašismu kdekoliv na světě bez souhlasu ostatních,“ píše dále Zítko v dopise.

V textu mimo jiné tvrdí, že „my jako lid Československa chceme žít v míru a přátelství s Ruskou federací a ostatními národy a prohlubovat přátelské soužití s ostatními Slovanskými zeměmi a máme zájem o ekonomickou spolupráci se zeměmi BRISC“.

Známý dezinformátor rovněž šíří v textu konspirační teorie například o tom, že první prezident Česka a zároveň poslední hlava státu Československa Václav Havel byl „loutka dosazená Deep state“, nebo vyjádřil pochyby nad smrtí Alexandra Dubčeka, který zahynul na následky autonehody.

Včerejší setkání v Praze před Ruskou ambasádou 7.5.2024 ve 14.00 hod. jako projev poděkování Rudé armádě za to, že...

Posted by Pavel Zítko - Prezident 2023 on Wednesday, May 8, 2024

Stejně tak zaútočil na současnou vládu premiéra Petra Fialy (ODS). „Současná politická reprezentace vzniklá na základě podvodů ve volbách nerespektuje v žádném případě vůli lidu a podporou nacismu a fašismu na Ukrajině plní jen zadání svých loutkovodičů. Rovněž se naše vláda obrátila proti lidu při plnění agendy Pandemi Covid19, kde se aktivně a propagandisticky účastnily na masových vraždách a změně DNA původních rodů žijících na našem území. Tímto se dopustili neodpustitelné genocidy národa,“ tvrdí ve svém textu Zítko.

Zítko napodobil jinou dezinformační hvězdu

Pavel Zítko je aktuálně hledaný kvůli tomu, že čelí obžalobě z trestného činu šíření poplašné zprávy, a nedorazil k soudu. Policisté po něm pátrají od dubna.

V minulosti vyhlásil kandidaturu na prezidenta, ale na ministerstvo vnitra nepředložil dostatečný počet podpisů. A to i přesto, že tvrdil, že „zázrakem získal 50 tisíc hlasů za pouhých několik dní“.

Kromě toho je znám svými velmi kritickými postoji vůči Ukrajině, která se už přes dva roky brání ruské invazi. Vystupoval také proti koronavirovým opatřením a šířil tvrzení o škodlivosti vakcín. Stejně tak se snažil vydělávat prodejem fénů s údajně zázračnými účinky.

Zítko svým zmizením napodobil jinou hvězdu dezinformační scény – Tomáše Čermáka. Ten rovněž čelil obžalobě u soudu, ale zmizel. Po několika týdnech byl zadržen v Polsku tamní policií a předán zpět do Česka.

Tagy: