Hloušek promluvil o milionových dluzích: Neschovávám se, nejsem gauner. Zase bude líp

Před dluhy neutíkám a před nikým se neschovávám. Ve velmi otevřeném rozhovoru pro web iSport.cz to řekl fotbalista Adam Hloušek. Čtyřiatřicetiletý obránce dluží přes 20 milionů korun i kvůli tomu, že měl fatálně propadnout hazardu. I když bývalý reprezentant připouští, že se dostal do nelehké situace, zároveň tvrdí, že se léčí a problém aktivně řeší.

„Samozřejmě přiznávám, že mě dohnaly dluhy. A rovnou říkám, že před nimi neutíkám ani se před nimi neschovávám, jak by to snad mohlo vypadat. Sice to není příjemné, svět se ale nehroutí a život jde dál. Já jsem bojovník, zase bude lépe,“ řekl Hloušek v rozhovoru pro iSport.cz.

Bývalý reprezentant na sebe podal během minulého týdne insolvenční návrh. Pohled do veřejně přístupného rejstříku dává jasnou odpověď proč.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strmý pád exreprezentanta: Vymahači na Hlouška čekali u stadionu, dluží 21 milionů. Propadl hazardu

Hloušek dluží přes 20 milionů korun i kvůli tomu, že měl fatálně propadnout hazardu. Mezi věřiteli je několik jeho kolegů. Sparťanovi Ondřeji Čelůstkovi Hloušek dluží 7,6 milionu korun, bývalému spoluhráči z Legie Varšava Kasperu Hämäläinenovi 5,3 milionu korun a útočníkovi Bohemians 1905 Tomáši Necidovi 332 tisíc korun.

Fotbalista přitom uvedl jako očekávaný celkový příjem v aktuálním roce 1,35 milionu korun. Ale ani na takové číslo se za stávajících okolností nemusí dostat, protože mu Zlín pozastavil smlouvu. Web iDnes.cz uvedl, že když se polští vymahači dozvěděli, že dlužník loni v únoru přestoupil do Zlína, čekali na něj dva dny na parkovišti u Letné, což je stadion, na kterém „Ševci“ hrají.

Obrovský zájem médií pak vzbudilo prohlášení Pavla Vrby po sobotním zápase fotbalové ligy proti Spartě, když trenér Zlína odpovídal na otázku, proč nemá Adama Hlouška k dispozici. „Ani nevím, kde je. Jestli na marodce, nebo v Brazílii na pláži. Viděl jsem ho na začátku a pak se ztratil. Od té doby ho někdo hledá a já to nejsem,“ řekl Vrba. Podle Hlouška slova o Brazílii celý problém posunula výrazně dál od skutečnosti.

Nikdo mě nehledá, v Brazílii nejsem a normálně funguji.

„Ten výrok věc zhoršil. Že jsem v zahraničí a že mě někdo hledá. Všichni si udělali obrázek, ale skutečnost je jiná. Mě nikdo nehledá, v Brazílii nejsem a normálně funguji. Svůj problém už delší dobu řeším na normální lidské úrovni. Léčím se a rozhodně před nikým neutíkám, nejsem gauner, který udělal problém a teď se před ním schovává,“ řekl fotbalista pro iSport.cz.

Hloušek dále uvedl, že kdyby byl zdravý, byl by ve Zlíně s týmem. „To by zabránilo spekulacím, že se schovávám. Mrzí mě, že někteří lidé, kteří mi záviděli úspěch, si teď rádi smlsnou na mé rodině. Mě osobně oni netrápí, já jsem splachovací, ale vadí mi to kvůli mým blízkým. Moje rodina teď trpí nejvíc,“ dodal.

Jak už bylo naznačeno, za Hlouškovu krizi může podle zdrojů redakce CNN Prima NEWS nekontrolovaná vášeň pro hrací automaty a sázení. Naposledy se na ligových trávnících představil v září proti Zbrojovce Brno, pak se zranil, podstoupil operaci a zůstával na marodce. Poslední zápasy ale už nesledoval ani z tribuny.

Tagy:
peníze Zlín dluh fotbal dluhy sport Pavel Vrba FC Fastav Zlín Adam Hloušek hazardní hra