Hlubuček z kauzy Dozimetr: Nevylučuji návrat do politiky. Lenost na magistrátě je neuvěřitelná

Bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček

Opozice volá po odstoupení náměstka pražského primátora Jiřího Pospíšila

Žádná obžaloba proti mně nebyla vznesena a jsem přesvědčený, že jednou dojde k mému očištění, řekl redakci CNN Prima NEWS někdejší náměstek pražského primátora a starosta Lysolají Petr Hlubuček (dříve STAN), který figuruje v kauze Dozimetr. Nevyloučil ani svůj návrat do politiky, pokud se prokáže, že je nevinný. „Lenost, neschopnost a nekompetentnost mnohých politiku nejen na pražském magistrátě je neuvěřitelná,“ nešetřil kritikou na adresu vedení metropole. Podle informací CNN Prima NEWS směřují vyšetřovatelé ke vznesení návrhu na obžalobu, advokáti se již seznámili s policejními spisy.

V kauze Dozimetr byli obviněni také bývalý finanční ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Matej Augustín nebo podnikatel Michal Redl. Skupina obviněných podle policie systematicky obsadila klíčové pozice v DPP tak, aby její spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky. Hlubuček ale jakoukoliv vinu odmítá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lhal a křivě přísahal, řekl Čižinský ostře k Pospíšilovi. Piráti jsou alibisti, tolerují korupci, dodal

„Jak jistě víte, brzy uběhne 15 měsíců od počátku celé ‚kauzy‘. Žádná obžaloba proti mně doposud nebyla vznesena. A jak řekl můj bývalý kolega Jiří Pospíšil u vás ve vysílání – obviněn může být kdokoliv, to neznamená nic,“ uvedl někdejší náměstek pražského primátora pro redakci CNN Prima NEWS.

Ostatní aktéry kauzy nechtěl okomentovat. Za sebe je přesvědčený, že jednou dojde k očištění jeho jména. „Otázka zní jen ,kdy‘, vzhledem k neuvěřitelným průtahům ze strany orgánů činných v trestním řízení,“ dodal.

Stejně tak nevyloučil případný návrat do politiky, pokud se prokáže, že se ničím neprovinil. Naznačil, že má v hledáčku především křesla na pražském magistrátě. „Lenost, neschopnost a nekompetentnost mnohých politiku nejen ve vedení Prahy je neuvěřitelná. Většinu z nich znám osobně, tudíž vím, o čem mluvím,“ nešetřil kritikou Hlubuček.

„Moji bývalou gesci v současné době vykonávají na magistrátě tři radní a jejich výsledky jsou tristní,“ konstatoval bývalý náměstek. Redakce kontaktovala také předsedu hnutí STAN Víta Rakušana, ten však hypotetický návrat Hlubučka do politiky v případě prokázání neviny zatím nekomentoval.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS se obvinění a jejich advokáti měli v uplynulých týdnech seznámit s policejním spisem. V brzké době by tak mohli vyšetřovatelé vznést návrhy k obžalobě několika aktérů v kauze Dozimetr.

Z Čižinského jsem v šoku, říká Pospíšil

Kvůli informacím z médií požadovalo hnutí Praha sobě odstoupení zmíněného náměstka primátora Jiřího Pospíšila. Dále volalo po rozpuštění pražské buňky TOP 09. Podle předsedy opozičního hnutí na magistrátu Jana Čižinského byl měl Pospíšil z kauzy vyvodit politickou odpovědnost. Rovněž ho obvinil z organizování schůzky mezi obviněnými aktéry Dozimetru, čímž „de facto vytvořil zločineckou skupinu“.

Pospíšil nicméně jakékoliv nařčení odmítl, jeho strana mu vyjádřila podporu. Sám nemá problém se svoláním mimořádné schůze pražských zastupitelů, kterou chce iniciovat hnutí ANO. „Vše, co jsem věděl, jsem řekl policii. Kauza se využívá k politickému boji. Jsem v šoku, jaká slova padají z tiskovek Jana Čižinského,“ řekl ve vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Na záznam politické diskuze na CNN Prima NEWS, kde s Jiřím Pospíšilem diskutoval také zastupitel Ondřej Prokop z hnutí ANO, se můžete podívat níže:

Tagy: