Hnilička slavil zlato z MS jen jeden den. Syn hraje také hokej, ale škola je priorita, říká

Milan Hnilička na slavnostním otevření kulturní scény zámeckého vinařství Johann W

Milan Hnilička řekl, jaké bylo vítězství MS v hokeji z pohledu manažera

Bývalý hokejista Milan Hnilička se letošního mistrovství světa v hokeji účastnil jako manažer českého týmu. Pro CNN Prima NEWS popsal, jaké to je slavit úspěch z této pozice. Podle Hniličky je to úplně jiné než oslavovat v roli hráče, protože s postem manažera se pojí mnohem více zodpovědnosti. Promluvil také o svém synovi, který rovněž hraje hokej. Moc by mu přál, aby se mu ve sportovní kariéře dařilo. Mnohem důležitější ale pro Hniličku je, aby syn měl výborné výsledky ve škole.

Mistrovství světa v hokeji 2024 se Milan Hnilička, který byl součástí vítězného týmu v Naganu, účastnil jako manažer. Být v pozici manažera s sebou podle něj nese mnohem více povinností. „Je to úplně něco jiného, než když jsem hrál. Dnes mám na starost, aby měli kluci všechno zařízeno, aby bylo administrativně vše zařízeno k zápasu a tak dále. Už to neovlivňuji na ledě,“ řekl pro CNN Prima NEWS Hnilička.

VÍCE ČTĚTE: Boom hokeje v Česku? Kroužek pro dítě vyjde na deset tisíc měsíčně, hraje se i o víkendech

„Radost z výhry je veliká, ale trošku jiná. Když probíhají oslavy, moje úloha není slavit, ale připravit klukům příležitosti, kde mají být. Je to trochu víc zodpovědnosti, než když jsem byl hráč,“ vysvětlil bývalý hokejista, kterého redakce zastihla na slavnostním otevření kulturní scény zámeckého vinařství Johann W v Třebívlicích.

Bujarých oslav po získání zlata se tedy neúčastnil, spíše se věnoval organizaci. S týmem slavil pouze první den. „První večer jsem to ale oslavil hodně. Bylo to strašně fajn, ukázalo se, jaká skvělá parta kluci jsou. Vůbec nepotřebovali jít někam do města, užili si to na hotelu. Bylo tam všechno, co k oslavám patří,“ prozradil s tím, že s mistry světa v hokeji slavily i jejich rodiny.

Klade důraz na dobré studijní výsledky

Milan Hnilička má dvě starší dcery, které studují vysokou školu, a desetiletého syna. Nejmladší potomek bývalého hokejisty se vydal ve šlépějích otce a podobně jako on se věnuje hokeji.

Hnilička samozřejmě synovi přeje, aby jako hokejista uspěl. „Strašně bych mu to přál. Snažím se pro něj udělat maximum, aby měl šanci být úspěšný,“ podotkl sportovní manažer.

Mnohem více si ale přeje něco jiného. Klade velký důraz na to, aby měl syn výborné výsledky ve škole, což je pro něj teď prioritou. „Nelpím na úspěchu v hokeji, lpím na škole. Učit se musí, to je základ,“ zdůraznil. „Kdyby se mu ale povedl sportovní život, přál bych mu to. Ale určitě to není to nejdůležitější. Důležité je, aby výborně – ne jen dobře  studoval. Uvidíme, kam ho život zavane,“ dodal Hnilička.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Berenika Suchánková vykročila ve šlépějích svého otce. Proč nevěří v čistě ženskou Partičku?

Tagy: