Hodně zdraví, síly a štěstí. Putina vítaly na neohlášené návštěvě ruské vesnice desítky lidí

Vladimira Putina vítaly na neohlášené návštěvě ruské vesnice poblíž Moskvy nadšeně desítky lidí. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova ruský prezident obec Turginovo navštívil, protože chtěl znovu vidět místa, kde žili jeho předkové. Informuje o tom agentura Reuters.

Na videu zveřejněném místními zpravodajskými weby jsou vidět desítky obyvatel, jak se hrnou k rozzářenému prezidentovi poté, co za soumraku vystoupil z auta na návsi.

ČTĚTE TAKÉ: Kadyrov zuří a hodlá pomstít svou matku. Probojujeme se klidně až k Labi, hrozí ve videu

„Hodně zdraví, síly a štěstí,“ řekla jedna z žen. „Děkujeme, že jste nás přišel navštívit. Že si na nás pamatujete,“ dodala. Během zastávky trvající jen několik minut Putin vyjádřil překvapení nad tím, že si učitel přírodních věd na místní škole dělá doktorát. Slíbil, že v místě zlepší podmínky, aby tam přilákal kvalifikované lidi.

Obyvatelé prezidentovi řekli, že potřebují lépe bydlet. „Ano, ano, souhlasím, vše postupně uděláme,“ řekl jim Putin. „Přeji všechno nejlepší k začátku školního roku,“ dodal.

V Turginovu v Tverské oblasti byli v roce 1911 pokřtěni Putinovi rodiče a na tamním hřbitovu je pohřbená jeho babička. Ruský prezident se tudy vracel do Moskvy poté, co promluvil ke studentům v „manažerské laboratoři“ nedaleko hlavního města na „den vědomostí“ 1. září, což je v zemi tradičně začátek školního roku.

Tagy:
Vladimir Putin Moskva návštěva Dmitrij Peskov Labe Moskevský Kreml Ramzan Achmatovič Kadyrov Tverská oblast