Kadyrov zuří a hodlá pomstít svou matku. Probojujeme se klidně až k Labi, hrozí ve videu

Ramzan Kadyrov

Kadyrov zuří kvůli sankcím uvaleným na jeho matku

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov zuří. Spojené státy totiž uvalily sankce na jeho matku. Washington tak podle něj překročil veškeré hranice a Kadyrov je prý připraven se pomstít. Ve videu vyhrožuje, že může dojít až k Labi.

„Zrušte sankce. Rychle. To, že jste zavedli sankce proti mé mámě, to vám neodpustím. Udělám cokoliv,“ vyhrožuje Kadyrov západním politikům ve videu, v němž nevypadá příliš zdravě. „Tohle nám jen rozvazuje ruce. Pokud si Spojené státy takové zločinné metody legitimizovaly, nebudeme se už omezovat žádnými hranicemi,“ pokračuje čečenský vůdce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry drtivého útoku Ukrajinců na ruský kolos. Posádka se dala na zběsilý úprk

Sedmdesátiletá Ajmani Kadyrovová, která má mimo jiné v Grozném, hlavním městě Čečenska, svou mešitu, se na americké černé sankční listině ocitla spolu s dalšími deseti lidmi. Podle úřadů Spojených států se všichni dopustili porušování lidských práv v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu.

Kadyrovová za financování čečenských žoldnéřů na Ukrajině čelí peněžitým sankcím. Zároveň nesmí vstoupit na americké území. Rozčílený Kadyrov navíc pohrozil, že se může dostat i do Evropy. „První a druhá čečenská válka, Gruzie, Ukrajina – to vše jsou americké projekty v postsovětském prostoru, nemluvě o dalších konfliktech po celém světě, rozpoutaných z vykonstruovaných důvodů. Tentokrát jim to ale neprojde. Budeme pokračovat v lámání zad gangu Ukrajiny a NATO. Dokonce se můžeme dostat až k Labi,“ pokračoval Kadyrov ve výhrůžkách.

Ruský prezident Vladimir Putin loni udělil matce Ramzana Kadyrova Řád cti. Celá rodina disponuje majetkem, který dosahuje zhruba sta milionů dolarů (přibližně 2,2 miliardy korun).

Tagy:
válka Vladimir Putin NATO Ukrajina Čečensko sankce USA Labe Washington, D.C. Ramzan Achmatovič Kadyrov ruská invaze na Ukrajinu