Hokejisté z Kladna se udrželi v extralize. Jaké plány má Jágr do budoucna?

Věk je jen číslo a čas pro něj ubíhá pomaleji. Jaromír Jágr v 50 letech dotáhl se svými Rytíři záchrannou výpravu do úspěšného konce. Hokejisté Kladna uhájili v baráži proti Jihlavě svou extraligovou příslušnost a vypadá to, že legendární hokejista v dresu s číslem 68 ještě neřekla poslední slovo.

Rytíři sice vyhráli baráž s Jihlavou 4:1 na zápasy, Jaromír Jágr ale sérii jako jasnou záležitost neviděl. „Opravdu to bylo o štěstí. Všechny ty zápasy se táhly až do třetí třetiny, až na jeden, ten čtvrtý,“ vysvětlil Jágr.

V záplavách šampaňského a dešti konfet se řešila i Jágrova budoucnost. Legendární 68 kolem odpovědi tak trochu našlapovala po špičkách. „Já se budu připravovat, jako kdybych měl nastoupit. Když už nebudu hrát, alespoň zhubnu. Baráž mi ukázala, že máme pár vynikajících hráčů a zbytek bojovníků, kterým se občas plete puk. Já jsem jeden z nich,“ přiznal Jágr.

Nepostradatelný Plekanec

„Já teď opravdu nevím. Musím se zamyslet, podívat se, jaké máme hráče, kdo je volný a věřím tomu, že postavíme solidní mančaft,“ dodal hokejista.

Jágra může těšit, že jeden ze základních pilířů týmu Tomáš Plekanec má chuť pokračovat. Pro devětatřicetiletého centra s tisícovkou odehraných zápasů v NHL na kontě měl jen slova chvály. „Jestli není nejlepší hráč v lize, tak je určitě nejužitečnější hráč v lize,“ má jasno Jágr.

Kladenští rytíři se navíc mohou těšit, že v příští sezoně opustí chomutovský azyl a vrátí se domů. Rekonstrukce jejich stadionu na Kladně by se měla stihnout. A Jágr má možná ještě jeden důvod, proč v bohaté kariéře pokračovat. Moc se těší na odložený zápas pod širým nebem Winter Classic. Na akci ve Špindlerově Mlýně by v prosinci nerad chyběl.

Tagy: