Honička s policisty skončila pádem. Cizinec se na Plzeňsku zřítil z dálničního mostu

Mladý cizinec po ranní honičce s policisty na dálnici D5 skočil z mostu. V nemocnici bojuje o život.

Honička se skokem

Všechny záchranné složky zasahovaly v pondělí ráno na dálnici D5. Muž, který v odcizeném autě ujížděl německým policistům, se na 112. kilometru zřítil z viaduktu z několikametrové výšky, když vyběhl z vozu a chtěl před hlídkou uprchnout. Skončil v kritickém stavu v nemocnici.

V kradeném luxusním voze s francouzskými poznávacími značkami a navíc vysokou rychlostí se kolem čtvrté hodiny ráno pětadvacetiletý Moldavan řítil po dálnici směrem od Rozvadova na Plzeň. Ještě na německém území nereagoval na pokyn německých policistů, aby zastavil, a začal jim ujíždět.

„Než se do aktivního pronásledování zapojily naše hlídky, ujíždějící vozidlo v prostoru 112. kilometru zpomalil autobus, který právě předjížděl nákladní soupravu,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Mladík se při své zběsilé jízdě snažil mezi vozy prokličkovat, manévr se mu ale nepovedl a narazil do zadní části nákladní soupravy a také do autobusu, jehož cestujícím se naštěstí nic nestalo.

Zřítil se z 15metrové výšky

„S vozidlem poté havaroval v odstavném pruhu, kde narazil do kovových svodidel, o která se auto zastavilo. Následně řidič vystoupil z vozidla a dal se před německými policisty na útěk,“ pokračovala mluvčí.

Šofér si ale v návalu adrenalinu a pravděpodobně i kvůli tomu, že byla ještě tma, neuvědomil, že zastavil přímo na dálničním mostu. Přelezl svodidla a zábradlí a následně se zřítil ze zhruba 15metrové výšky přímo dolů. Může přitom hovořit o štěstí, že ho navíc nesrazilo auto.

„Muž byl ve velmi vážném stavu transportován letecky na emergenci Plzeň Lochotín,“ doplnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Případ si převzali tachovští kriminalisté. Další vyšetřování se ale bude odvíjet od zdravotního stavu cizince, který teď v nemocnici bojuje o život. Pokud bude obviněn, tak pravděpodobně v zemi, kde auto ukradl.

Tagy: