Moje show? Dobrých dílů bylo jen pár. S Krausem mi tekly čůrky potu po těle, říká Honza Dědek

Jan Kraus Dědka pořádně vyškolil.

POVÍDEJ (38)

Honza Dědek se věnuje své talkshow už dvanáct let. Za ty roky pro něho bylo největší výzvou, když si pozval Jana Krause, který ho inspiroval, jak prozradil v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. „Tehdy mi ale tekly čůrky potu po těle,“ řekl moderátorce Radce Červinkové.

Oblíbenou talkshow 7 pádů Honzy Dědka, která má za sebou už více než 150 dílů, každé úterý sleduje mnoho nadšených diváků. Honza Dědek je však přesvědčený, že se mu skutečně povedlo jen pár dílů. „Dvanáct let dělám talkshow a s čistým svědomím mohu říct, že tak deset dílů bylo dobrých,“ zhodnotil. „Občas mi lidé z okolí říkají, že ty díly jsou dobré, ale já jim nevěřím,“ doplnil v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou.

ČTĚTE TAKÉ: Doma nemluvíme, oba jsme na zabití. Sandeva s Prachařem natáčejí pokračování osudového seriálu

Velká výzva

Nejnepříjemnější ze všech dílů pro něho byl rozhovor s Janem Krausem. „Začali jsme v lednu 2011, dělali jsme čtyři díly, pak bylo měsíc volno. Takže v pátém dílu byl Jan Kraus a to byla velká maturita,“ vzpomínal hudební publicista v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

„Na začátku jsem totiž neustále poslouchal, že si hraju na Jana Krause, a pak se mi ho podařilo pozvat. Byl ochotný a přijal to,“ vyprávěl. „Dostal jsem idiotský, geniální nápad, že ho pozvu jako prvního a budu se ho ptát, jestli to dělám dobře, až přijdou další hosté,“ nastínil.

Nicméně se to vůbec nevyvíjelo podle jeho představ. „Samozřejmě to špatně dopadlo, začal se nudit. Je nesmírně chytrý a pohotový člověk, tak začal zlobit, a to jsem cítil čůrky po celém těle. Bylo to zoufalé,“ povzdychl si. „Viděl tam prostor, tak si ho vzal. Byla to skvělá škola, k nezaplacení,“ dodal.

Pozvat si slavného moderátora do své talkshow prý Dědkovi hodně přineslo. „Naučilo mě to o pořadu více přemýšlet,“ pronesl novinář, podle kterého je diametrální rozdíl mezi rozhovory pro tištěná média a talkshow.

Inspirace

Honza Dědek byl dříve uchvácen dvojicemi, které stály na jevišti a bavily publikum. „Než jsme s talkshow doklopýtali do televize, trvalo to jedenáct let. Miloval jsem dvojice jako třeba Voskovce s Werichem. Přišlo mi úchvatné, že ti dva chlapi stojí na jevišti, něco vypráví a lidi se smějí. Nikdy jsem ale nenašel ‚toho druhého‘. A pak se objevila Show Jana Krause,“ řekl s tím, že se mu pořad líbil.

„Ono se dá povídat, rozdíl je ale v tom, že nemáš stálého partnera, ale pokaždé někoho jiného, což je celkem osvěžující,“ zamyslel se.

„Zkusil jsem tedy v lednu 2011 udělat talkshow. Pamatuji si první video, které mělo osmdesát zhlédnutí, což pro mě tehdy byla bomba. Takhle to postupně rostlo,“ vzpomínal.

Novinář a hudební publicista Honza Dědek s moderátorkou Radkou Červinkovou promluvil také o svých studiích na střední škole. Dále prozradil, které další tváře by rád viděl ve svém pořadu. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

Tagy: