Strážníci v Lipníku kopající do opilce? Autor videa Honza se zlobí. Jasno má i starosta

Byl hodně opilý, ale nikomu neubližoval, ani nenadával. To alespoň tvrdí autoři videa, na kterém dva strážníci v Lipníku nad Bečvou kopou do ležícího muže. Oba městští policisté jsou v současnosti mimo službu. Vedení města teď čeká na výsledky vyšetřování.

Vulgární nadávky, ponižování a především kopance do ležícího opilého muže. Tak vypadal minulou sobotu zákrok dvou strážníků v Lipníku nad Bečvou. „Tvrdý, nepřiměřený zákrok, to si nemohou dovolit, tak jsme zavolali státní policii,“ uvedl pro CNN Prima NEWS autor videa Honza.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kámo, chytnu tě a zabiju. Agresivní bezdomovci terorizují lidi na nádraží v Plzni

Napadený muž podle autorů videa těsně před incidentem popíjel pivo ve stánku. Údajně už byl hodně opilý. „My jsme ho vyvedli ven, protože tam začal usínat, aby tady nezůstal a neumrzl. Zavolali jsme městskou policii, aby ho odvezli na záchytku nebo domů a ten starý policajt ho začal kopat do žeber, což jsme nestihli natočit, pak mu začal šlapat na obličej a na krk,“ pokračoval Honza.

Oba strážníci jsou mimo službu

Napadený muž se jmenuje Miloš B. a údajně se živí jako příležitostný zedník. V době útoku měl podle policie v krvi téměř čtyři promile alkoholu. Podle svědků jen bezmocně ležel na trávě a nikoho nenapadal. „Ten zákrok byl absolutně nesprávný, neprofesionální a myslím si, že nezasluhuje nic jiného než odsouzení,“ doplnil starosta Lipníku Miloslav Přikryl (NEZ).

Napadený muž utrpěl naraženiny a několik šrámů. Na kameru mluvit nechtěl. Oba strážníci jsou nyní mimo službu. Podle autorů videa byl mnohem agresivnější starší z nich. U městské policie už pracuje asi pět let. Po incidentu odmítl dechovou zkoušku na alkohol a test na drogy.

„K tomu pohlížím následně s tím, že se musí brát za to, jako by požil alkohol,“ myslí si Přikryl s tím, že na jeho další pokračování u městských strážníků má jasný názor. „Já si to vůbec neumím představit, a to je moje stanovisko od prvopočátku,“ uzavřel starosta.

Přerovští kriminalisté už případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Strážníkům hrozí až pětileté vězení.

Tagy: