Kámo, chytnu tě a zabiju. Agresivní bezdomovci terorizují lidi na nádraží v Plzni

Na hlavním nádraží v Plzni prakticky denně zasahují hlídky městské i státní policie. Problémy tam jsou hlavně s bezdomovci. Ti si neváhají aplikovat injekčními stříkačkami drogy přímo mezi cestujícími.

Na videu, které je umístěné na sociální síti, je vidět, jak se skupinka bezdomovců mezi sebou nejdříve dohaduje a následně jeden z nich vytahuje sáček s bílým práškem a později dokonce injekční stříkačku. Skupina se přitom pohybuje v místech, kudy chodí cestující od Nádražní ulice na hlavní nádraží. Video bylo natočeno okolo poledne, kdy je tady poměrně velká frekvence osob.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozštípali židle a napadli dozorce. Útěk z uprchlického tábora Balková provázelo násilí

Jeden z bezdomovců si pak vyhrnul nohavici a aplikoval si drogu. Vůbec mu nevadilo, že okolo chodí cestující. „Na místo byli přivoláni policisté, kteří muže vyzvali, aby opustili prostory nádraží,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dagmar Brožová. Na začátku ledna další skupinka bezdomovců obtěžovala obsluhu jednoho ze zdejších stánků. Jeden z mužů nešetřil vulgarismy a personálu dokonce vyhrožoval. „Kámo, chytnu tě venku, zabiju tě. Bu*erante,“ říká na záznamu jeden z bezdomovců. I v tomto případě musela zakročit policie.

Policisté pátrají také po muži, který 1. února před druhou hodinou odpoledne ohrožoval na hlavním nádraží v Plzni cestujícího nožem. „Policisté pátrají po totožnosti neznámého muže ve věku 20 až 25 let, normální postavy, s černými vlasy sčesanými na patku. Svědci, kteří jeho totožnost znají, se mohou přihlásit na linku 158,“ doplnila Brožová.

A jen o devět dní později museli na nádraží zasahovat strážníci. Tehdy šlo o 37letého malíře, který to poněkud přehnal s alkoholem a se spadlými montérkami pohoršoval cestující. „Dotyčný v opilosti vůbec nekontroloval své chování. Začal stupňovat svoji agresivitu a bezprostředně ohrožoval strážníky. Při dechové zkoušce nadýchal 3,18 promile,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. Muže strážníci odvezli na záchytku. Za své jednání se bude zpovídat u přestupkové komise.

Situace na nádraží se nelepší ani přesto, že se tady ve větší míře pohybují hlídky strážníků, policistů, ale i bezpečnostní služba, kterou si najímá správa železnic.

Tagy: