Hořlavinou polil dveře, plameny však přeskočily i na žháře. Jeho počínání zachytila kamera

Policisté pátrají po žháři z Hradce Králové. Během svého počínání málem zapálil i sám sebe.

Policie pátrá po žháři z Královéhradeckého kraje

Policisté už téměř týden pátrají po muži, který polil neznámou hořlavinou vstupní dveře firmy sídlící v areálu na Slezském Předměstí v Hradci Králové a zapálil je. Přitom zapálil i sám sebe, uvedla police. Jeho počínání zachytila bezpečnostní kamera.

Do akce se žhář vydal v neděli 6. srpna. Poté, co neznámou hořlavinou polil vstupní dveře firmy, zapálil je. Počínal si však tak nešikovně, že oheň přeskočil i na jeho oblečení a igelitovou tašku, kterou svíral v rukou. Té se nakonec u hořících dveří zbavil.

„Díky přítomnosti jedné osoby, která se nacházela v budově, se podařilo požár včas uhasit. Nikdo nebyl zraněn. Škoda na dveřích je předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun,“ uvádějí policisté na webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odsouzený za pedofilii nadále pracuje s dětmi. Českým kriminalistům nezbývá než čekat

Muže, který je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, zachytil kamerový systém. „Jelikož se nám do současné doby nepodařilo zjistit jeho totožnost, žádáme veřejnost o pomoc. Kdo muže pozná, nebo by mohl poskytnout jakoukoliv informaci k jeho ztotožnění, ať se přihlásí na lince 158,“ žádají policisté. Pachateli hrozí až roční vězení.​

Tagy: