Horolezce zasypala sněhová bouře. Po dvou dnech je vyprostila národní garda

V Arizoně vyprostili turisty zasypané sněhem

Po dvou dnech se posádce vrtulníku společně s národní gardou arizonské armády podařilo zachránit tři horolezce, kteří v neděli uvízli ve sněhem pokrytém kaňonu Haribo v Arizoně. Uvedlo to americké ministerstvo obrany.

Jak píše agentura AP, pátrání začalo už v neděli. Kvůli špatnému počasí ale záchranáři museli akci odložit. Helikoptéra U-H 60 Blackhawk horolezce vyzvedla až v úterý a přepravila na velitelskou základnu. Odtud byli převezeni do nemocnice. Ministerstvo zároveň uvedlo, že stejný vrtulník vyprostil ještě čtyři členy záchranného týmu z totožné oblasti.

Záchrana se podařila právě když se obyvatelé severní Arizony vyhrabávali z poslední sněhové bouře. Ta podle Národní meteorologické služby stát zasáhla v neděli a zasypala města Flagstaff, Prescott, Show Low a Payson až půl metrem nového sněhu. Počasí se uklidnilo až v úterý.

Kvůli sněhové bouři došlo v Arizoně také k několika dopravním nehodám. Až do úterý odpoledne byla uzavřena část dálnice, uvedl mluvčí ministerstva veřejné bezpečnosti Bart Graves. Při několika sklouznutích a haváriích ale nikdo nebyl vážně zraněn, dodal.

Tagy: