Hororová jízda: Lidé na atrakci viseli hlavou dolů tři hodiny, holčičku označují za hrdinku

Zhruba tři hodiny strávilo osm lidí hlavou dolů na horské dráze, která se během jízdy zasekla. Mezi uvízlými bylo i sedm dětí.

Lidé strávili několik hodin uvízlí na pouťové atrakci

Dlouhé tři hodiny strávilo osm lidí, z toho sedm dětí, uvíznutých hlavou dolů na horské dráze Fire Ball v americkém Wisconsinu. Co za poruchou pouťové atrakce stojí, není zatím jasné. Za hrdinku lidé označují malou holčičku, která, ač byla sama uvízlá, záchranářům vzkázala, aby nejdříve vyprostili postaršího muže. Ačkoliv se nikomu nic nestalo, mělo být všech osm účastníků převezeno do nemocnice. Informují o tom zahraniční média.

K poruše na pouťové atrakci došlo v neděli odpoledne na festivalu Forest County v Crandonu. Horská dráha s osmi účastníky – sedm z nich byly děti – se náhle zastavila uprostřed jízdy, informuje televize WSAW. Na záběrech zachycujících situaci je vidět, jak lidé viseli hlavou dolů, a to po dobu zhruba tří hodin. Do akce na místo vyrazili jak hasiči, tak záchranáři.

„Všichni si vedli velmi dobře. Samozřejmě měli strach, byli nějakou dobu vzhůru nohama,“ sdělila médiím za zasahující hasiče Erica Kostichkaová. Hlášení záchranné složky přijaly ve 14:06, vyprostit uvízlé lidi však bylo obtížné. Do akce byl přivolán mimo hasičů z Crandonu také sbor z Antiga. Důvodem byl fakt, že místní záchranáři neměli vhodné vybavení pro vyproštění osob.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vteřiny od tragédie. Na prasklý pilíř horské dráhy vletěla souprava plná lidí, ukazuje video

Kolegové na festival přivezli věžový přístroj a automobilový žebřík s plošinou. Samotné vyproštění trvalo několik hodin. „Záchranná mise není nic rychlého. Bezpečnost je na prvním místě,“ zdůrazňovala Kostichkaová. Za hrdinku svědci označují malou uvíznutou holčičku. Hasičům, kteří se ji snažili vyprostit jako jednu z prvních, vzkázala, aby pomohli staršímu muži, který se potýkal s problémy.

Atrakce prošla kontrolou

„Určitě si zaslouží medaili za odvahu,“ konstatoval Scott Brasse, který se v době nehody nacházel na festivalu a o situaci informoval na Facebooku. „Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a všichni se dnes (v neděli) večer mohou vrátit domů ke svým rodinám,“ doplnil, cituje web Daily Mail. Ačkoliv bylo všech osm osob bezpečně z horské dráhy zachráněno – a nikomu se nic nestalo – měli být všichni převezeni do nemocnice, patrně na preventivní vyšetření.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na horské dráze ve Stockholmu: Jeden mrtvý a zranění včetně dětí

Co poruchu horské dráhy zapříčinilo, není stále jasné. Kapitán hasičského sboru v Crandonu Brennan Cook televizi WJFW-TV sdělil, že atrakce nedávno prošla kontrolou státu Wisconsin. „Víme jen, že došlo k mechanické poruše atrakce, která se zasekla ve vzpřímené poloze. Další informace nyní nemáme,“ doplnil.

Tagy: