Hoteliéři z horských oblastí žádají kompenzaci. Prahou projely i rolby

Protesty v Praze

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Horští podnikatelé nejen z gastronomických a ubytovacích služeb, ale i třeba prádelen, úklidových služeb či půjčoven vybavení, svolali protest do Prahy. Přijeli do centra se dvěma rolbami předat Ministerstvu obchodu a průmyslu v ulici Politických vězňů petici s názvem Neničte hotely a hospody. Akce ale vygradovala v potyčku a ukončila ji policie.

Červená rolba projela centrem Prahy až k odtahové plošině. Cesta drobných podnikatelů a restauratérů z horských oblastí na ministerstvo průmyslu a obchodu se ale zvrtla ve chvíli, kdy přišli za doprovodu televizních štábů do vestibulu úřadu. Tam se strhla potyčka.

Protestující totiž ani na výzvy ochranné služby neopustili vestibul ministerstva. „Ochrance ruply nervy a napadla jednoho kameramana, který točil pro demonstrující,“ popsal situaci kameraman CNN Prima NEWS Ján Schürger.

Protestu se zúčastnili zástupci horského byznysu, kteří do centra dorazili i s rolbou. Z důvodu pandemie koronaviru platí v zimních střediscích přísná bezpečnostní a hygienická opatření. U vleků a lanovek jsou vymezené koridory a u kabin je vládou nařízeno mít po celou dobu provozu otevřená okénka.

K protestům se přidalo i Sdružení českých taxikářů. Ti také žádali vládu o kompenzace, ministerstvo financí příspěvek zamítlo.

Více podrobností pro vás připravujeme.

Tagy:
protest Letná CNN Prima NEWS kompenzace Praha rolby finanční příspěvek Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky pandemie covidu-19