Potyčka na ministerstvu. Protestující se domáhali vstupu do budovy, ochranka surově zasáhla

Na ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky se v pátek v podvečer strhla potyčka.

Někteří podnikatelé protestují proti vládním opatřením

Na ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky se v pátek vpodvečer strhla potyčka. Řada menších podnikatelů, hoteliérů, taxikářů i rolbařů přišla ministrovi Karlu Havlíčkovi předat petici. Za doprovodu televizního štábu situace vygradovala.

Hoteliéři, taxikáři a rolbaři přijeli z hor do hlavního města České republiky, aby ministru Havlíčkovi předali petici. V budově ministerstva průmyslu a obchodu v ulici Politických vězňů ale situace vygradovala.

„Majitelka Luční boudy vešla do budovy a chtěla podat petici. Ochranka ji ale vykazovala pryč,“ popisuje situaci kameraman CNN Prima NEWS Ján Schürger. Do budovy přicházeli další protestující, kteří ani přes výzvu neopustili vestibul, což jeden muž z ochranky nevydržel.

„Ochrance ruply nervy. Napadla jednoho kameramana, který točil pro demonstrující,“ doplnil Schürger s tím, že byla okamžitě přivolána policie. Ta incident zaznamenala. Ke zkratu se starší muž na kameru nechtěl vyjadřovat. Štábu CNN Prima NEWS ale dodal, že se omlouvá a svého neadekvátního chování lituje.

Kvůli incidentu na ministerstvu průmyslu a obchodu kontaktovala redakce CNN Prima NEWS ministra Karla Havlíčka, který sdělil, že podle všeho došlo k nedorozumění. Uvedl, že nechce v tuto chvíli dělat soudce, protože doba je složitá a lidé jsou nervózní. Celá věc se bude dále řešit a ministr věří v brzké vysvětlení.

Tagy: