Hotový divoký západ. Profesi tradera představil v Kryptě obchodník s digitálními mincemi

Tématem dalšího dílu pořadu Krypta je trading – profesionální obchodování na burze. Profesi, při které může člověk hodně získat, ale také hodně ztratit, představil v pořadu trader Jan Roško. Podle něj představuje obchodování s kryptoměnami krystalickou formu kapitalismu, na burze hraje každý sám za sebe.

Obchodovat se dá kdeco. Knížky, šampóny, auta. No a co třeba kryptoměny? Zní to jako práce snů? Ne tak docela. Obchodování na burze je práce na plný úvazek a stojí hodně sil a často i peněz.

Nový díl pořadu Krypta:

Jak takový trader pozná, jestli půjde cena bitcoinu nahoru, nebo dolů? Trader není věštec, ale v podstatě investiční vědec, který se snaží na základě uplynulého cenového vývoje odhadnout, kam křivka na grafu zamíří příště.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žena, Bahamy a prohýřené miliardy. Krypta představí kauzu, o které se budou točit filmy

„Trading je správa peněz, ale je aktivnější a rychlejší než investování. Spočívá ve větším množství obchodů,“ vysvětlil v pořadu Krypta trader Jan Roško.

„Obchodování v kryptu je nejčistší forma kapitalismu. Kdo má víc peněz, zkušeností a lepší techniku, kdo má informace, ten vydělává. Nejsou tam regulace, žádné záchranné sítě. Obchodování kryptoměn je divoký západ,“ doplnil obchodník.

Pořady Krypta a Byznys

Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu, digitálních mincích a moderních technologiích. Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. K 8. září odstartovala už jeho třetí sezona.

Byznys je sesterským projektem pořadu Krypta, za který alternuje i na televizní obrazovce. První řada pořadu Byznys odstartovala 1. března a vysílá se premiérově každý druhý týden ve středu. Zbylé středy v měsíci vedle toho patří sérii Krypta. Reprízy pořadů se vysílají v pátek.

Tagy:
peníze investice mince pořady CNN Prima NEWS burza Bitcoin kryptoměna digitální měna Česko Bahamy kryptoměny Krypta krypta divoký západ trading