Hrdinové z popelářské čety: Zdrcené ženě našli snubní prsten, v odpadcích se nořili hodiny

Rčení najít jehlu v kupce sena dostalo pro pracovníky popelářské služby v americkém Greenville úplně nový význam. Při třídění odpadu ztratila Melanie Harperová svůj snubní prsten z bílého zlata s diamanty. Šance, že by se k ní milovaná cennost vrátila, byla mizivá, přesto poslala do recyklačního centra e-mail s nadějí, že si někdo prstenu na lince všimne. Popeláři s vedoucími pracovníky veřejně prospěšných prací se však rozhodli zasáhnout po svém a do pátrání se doslova ponořili. A úspěšně.

Mělo jít o rutinní cestu ke kontejneru s tříděným odpadem, pro Harperovou se však změnila v noční můru. Při vyhazování věcí jí patrně sklouzl snubní prsten z bílého zlata s diamanty do popelnice – zda do té na papír nebo na plast, nevěděla.

ČTĚTĚ TAKÉ: Polibek štěstí v parku. Turista našel 7,46karátový diamant, požádá s ním přítelkyni o ruku

Ještě tentýž den poslala e-mail do recyklačního centra. „Vím, že pravděpodobnost, že ho najdu, je mizivá. Ale pokud zaznamenáte prsten v průběhu zpracování recyklace, byla bych velmi vděčná, kdyby mě někdo kontaktoval,“ uváděla ve zprávě, jejíž obsah citovalo vedení města Greenville.

Zlatý prsten našel pan Golden

To, zda se Harperová pokusila prsten najít vlastními silami a zda to vůbec bylo možné, nebylo specifikováno. Do akce se však pustili vedoucí pracovníci tamních veřejně prospěšných prací a členové popelářské čety. Namísto toho, aby čekali, zda se prsten objeví na třídící lince, ponořili se do odpadků.

„Vyklopíme to na zem a budeme ho hledat,“ prohlásili. Situaci jim komplikoval fakt, že museli prohledat hned dva kontejnery: na papír i plast. Dle fotografií, které vedení města zveřejnilo, je patrné, že obsahy obou kontejnerů vyklopili hned vedle sebe – a odstartovala několikahodinová pátrací akce.

„Pak Travis Golden – v překladu Travis Zlatý – narazil na zlato, bílé zlato,“ přiblížilo vedení města. To, že cennost našel muž s tímto příjmením, je více než příhodné. Následoval telefonát Harperové, která si s naprostou vděčností prsten převzala. „Kromě Travise se na hledání podíleli ještě Jeff Hammond, James Burnside, Frank Daigneault a Manny Cruz. Jsme vám velmi vděční za vaši angažovanost pro naši komunitu,“ vzkázalo město.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zloději vykradli Rytmusovi rezidenci. Vše ti koupím znovu, slíbil rapper manželce

Jak vedení města sdělilo, nalezení prstenu v kontejneru považovalo za téměř nemožné, stejně jako hledat jehlu v kupce sena – pokud však nejste pracovníky veřejně prospěšných prací a popeláři z Greenville: „Těmi, kteří se do své práce opravdu ponoří.“

Tagy: