Dramatické záběry: Hrdina zachránil z potápějícího se auta ženu a malé dítě, lidé ho oslavují

Muž zachránil z potápějícího se auta ženu a tříletou holčičku.

Muž z Birminghamu zachránil během záplav z auta maminku-řidičku a její tříletou dceru. Protože nasazoval vlastní život, tamější obyvatelé i policisté ho oslavují jako hrdinu. Jeho pohotové počínání se podařilo zachytit na kameru.

Velkou Británií se prohnala bouře Hank se silnými přívalovými dešti a větrem. Způsobila četné škody, zejména na budovách. V důsledku živelné pohromy se dostala do problému také maminka se svou tříletou dcerou.

ČTĚTE TAKÉ: Žena s otravou alkoholem těžce havarovala v Plzni. V autě vezla dvouletého chlapečka

Obě uvízly v bílém vozidle, které se zaseklo ve vysoké vodě pod mostem v oblasti Hall Green v Birminghamu, informoval britský deník Daily Mail.

@littledoweknow.life What a crazy experience we was orignially only going for a walk 🤯 #localhero #floods #rescue #scary #lifesavers #stutter #safe #inthemoment #sareholemill #hallgreen #silly #driver ♬ original sound - T

Naštěstí šel okolo Liam Stych se svojí přítelkyní Tiou Draperovou, jež je v pátém měsíci těhotenství. Stych neváhal a rozhodl se cestující ve vozidle zachránit. Po zábradlí na mostě se vydal směrem k nim. Rozbil zadní okno za spolujezdcem a popruhy přivázal vůz k mostu, aby se během záchranné akce nepotopil či neodplul, napsal web Metro.

„Slyšel jsem, jak křičí nějaká žena,“ popisoval Stych. „Předek jejího auta byl potopen ve vodě, musel jsem se zavěsit z mostu. Dával jsem si ale pozor, abych auto víc nezatížil, v případě že by se potápělo,“ pokračoval muž.

Řidičce řekl, aby zachovala klid a stáhla okénko. „Podejte mi ruku dítěte, já ho vytáhnu,“ ujišťoval ženu. Mamince tříleté dívenky se ovšem podařilo stáhnout okénko jen do poloviny. „Tak jsem vzal holčičku a doslova ji hodil za sebe rovnou do klína Tii, která byla na mostě,“ vyprávěl.

„Jakmile bylo dítě v bezpečí, běžel jsem pro popruhy, vylezl zpátky k autu a rozbil zadní okno u spolujezdce. Připevnil jsem auto k mostu pomocí ráčnových popruhů, aby se nedostalo dál pod most. Pak jsem řidičce řekl, aby se přesunula dozadu a vylezla oknem ven. Podařilo se jí to, pak jsme se chytili za ruce a po napočítání do tří jsme prostě společně skočili do vody,“ uvedl hrdina. Voda byla podle muže asi metr hluboká a proud byl velmi silný. Dvojice se přesto dostala ven. Na místo pak dorazila i sanitka.

„Nepřemýšlel jsem o tom, co dělám. Jednal jsem instinktivně. Myslím, že kdybych to neudělal, auto by bylo vtaženo pod most a už by nebylo možné je dostat ven,“ zamyslel se Stych. Tamější policie i obyvatelé ho označili za hrdinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šílený případ u Orlové. Zdrogovaný řidič s dítětem ujížděl policii, chytili ho hned třikrát

Tagy: