Hrozivý incident v USA: Letadlu po startu upadla pneumatika a zasáhla auta, ukazuje video

Letadlu po startu upadla pneumatika, zasáhla několik aut.

Letadlo v San Franciscu ztratilo při vzletu pneumatiku

Let společnosti United Airlines musel ve čtvrtek nouzově přistát poté, co mu krátce po vzletu upadla pneumatika a poškodila několik aut na parkovišti v San Franciscu. Osobní letadlo Boeing 777 s 235 cestujícími a 14 členy posádky na palubě směřovalo do Japonska, nakonec ale muselo přistát v Los Angeles.

Na záběrech, které se šíří po sociálních sítích, je vidět, jak letadlu krátce po startu z letiště v San Franciscu upadne jedno ze šesti kol. Let původně mířící do Japonska byl kvůli tomu přesměrován do Los Angeles, kde stroj bezpečně přistál. „Nikdo nebyl zraněn,“ uvedl v prohlášení mluvčí letiště Doug Yakel podle webu The Independent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Náraz a pak ohnivá exploze. V USA se zřítilo letadlo na dálnici, neštěstí zachytila kamera

Letecká společnost pro CNN potvrdila, že na palubě bylo 249 lidí včetně posádky. Pro cestující bylo zajištěno nové letadlo.

Vzápětí se zjistilo, že uvolněná pneumatika spadla na parkoviště pro zaměstnance mezinárodního letiště v San Franciscu. Několik aut bylo nárazem značně poškozeno. Mluvčí Federálního leteckého úřadu Tony Molinary potvrdil, že se incident začal vyšetřovat.

Společnost United Airlines poděkovala svým pilotům a letuškám a uvedla, že bude spolupracovat s majiteli poškozených vozidel. „Jsme vděčni našim pilotům a letuškám za jejich profesionalitu při zvládání této situace,“ uvedla společnost United Airlines ve svém prohlášení. „Jsme také vděčni našim týmům na zemi, které čekaly s vlečným vozem na přesun letadla brzy po jeho přistání, a našim týmům na letišti, které pomáhaly zákazníkům po jejich příletu. Budeme spolupracovat se zákazníky i s majiteli poškozených vozidel, abychom zajistili řešení jejich potřeb,“ dodala aerolinka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Letadlu krátce po startu upadla pneumatika

Mluvčí losangeleského letiště Doug Yakel uvedl, že dráha byla po evakuaci cestujících krátce uzavřena, aby mohly posádky odklízet trosky. Dodal, že provoz na letišti nebyl dále nijak ovlivněn.

Tagy: