Triko měl od krve a svíjel se bolestí. Přítelkyně pobodaného z České Lípy promluvila

Pobodaný muž z České Lípy skončil v nemocnici.

Útok nožem za bílého dne v České Lípě

Čerstvě propuštěný vězeň pod vlivem drog pobodal náhodného kolemjdoucího v České Lípě. Pachatele nepochopitelného brutálního útoku policisté dopadli do dvaceti minut. CNN Prima NEWS hovořila s přítelkyní napadeného i očitým svědkem.

„Šel do práce, ještě mi psal esemesku. Najednou po nějaké chvíli se rozletěly dveře, křičel: ‚Au, to bolí, zavolej záchranku, ten ha*zl mě bodnul.‘ Celé triko měl od krve, držel si ránu a doslova se svíjel bolestí,“ popisuje chvíle hrůzy přítelkyně napadeného muže.

Bydlí spolu jen pár stovek metrů od místa napadení, její přítel v šoku s vážným bodným zraněním utíkal domů. „Vzala jsem ručník, co byl zrovna po ruce, a stlačovala jsem mu tu ránu, abych zastavila krvácení. Současně jsem volala záchranku,“ pokračuje mladá žena.

„Ten chlap tam postával, vypadal mimo, jako zfetovanej. Najednou vstal a když míjel toho pána, tak vzal kudlu a píchnul ho. Bez varování,“ popisuje očitý svědek, teenager Ladislav Fedák, který byl s partou kamarádů opodál. „Vzal jsem hned telefon a volal 158. Přijela policejní hlídka a já jim toho chlapa popsal a oni mě vzali s sebou do auta. Projížděli jsme ulice v okolí a tam jsem ho zahlédl, stál u staré hasičárny,“ vyprávěl pro CNN Prima NEWS chlapec.

Policisté muže zadrželi. Byl agresivní, takže ho museli zpacifikovat taserem. „Najednou padnul na zem, měl pěnu u huby, něco si prý před tím vzal, takže přijela sanitka i pro něj,“ dodává svědek, kterého za bezvadnou pomoc chválí i sami policisté.

„Orientační zkouška na drogy, kterou policisté provedli ihned po zadržení, byla pozitivní na amfetamin,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí PČR Libereckého kraje. Ukázalo se, že útočník čtyři dny před napadením opustil brány věznice ve Stráži pod Ralskem, kde si odpykával už opakovaný trest za krádeže. Teď skončil opět za mřížemi, ve vazbě. Kriminalisté ho obvinili z pokusu o vraždu. Proč kolemjdoucího bodnul prý zatím nijak nevysvětlil.

Útočník: Kde mám toho chlapa, co jsem ho vzorně bodnul?

Napadený muž je stále v péči lékařů, už je ale mimo ohrožení života. Nůž s patnácticentimetrovou čepelí se naštěstí zabodl do oblasti nad srdcem, přestože útočník prý mířil přímo na srdce. Napadený ale stihl ještě instinktivně zvednout ruku a dráhu nože vychýlil. Agresor přitom podle policistů držel nůž oběma rukama, zřejmě aby útoku dodal ještě víc razance.

„Ta rána byla několik centimetrů hluboká, přítel má poraněnou plíci, musejí mu z hrudního koše odsávat krev. Ale bude v pořádku,“ věří přítelkyně oběti napadení. Sama útočníka viděla, seděl v policejním voze při vyšetřování. „Strašně tam řval: ‚Kde mám toho chlapa, co jsem ho vzorně bodnul?‘“ vzpomíná na nepříjemné chvíle žena.

Tagy: