Horor v luxusním resortu. Na Maledivách útočil žralok, muži téměř ukousl nohu

Dovolená v pětihvězdičkovém hotelu na Maledivách se pro muže, který podle dostupných zpráv pochází z Ruska, změnila v boj o život. V moři na něj zaútočil žralok a zakousl se mu do nohy. Lékařům se podařilo zraněnou končetinu zachránit. Hotel ani ruská ambasáda zatím útok nepotvrdily. O případu informoval server The Mirror.

K incidentu došlo v pondělí. Muž si šel zaplavat do laguny atolu Noonu. „Vesele se cákal v azurovém moři,“ informoval web The Mirror s odkazem na stanici Telegram 112. Zničehonic ale zaútočil žralok a oběti málem ukousl nohu. Zraněný muž následně v nemocnici podstoupil operaci, při které mu lékaři končetinu zachránili.

ČTĚTE TAKÉ: Žralok v Austrálii napadl 13letou dívku, poranil jí záda, břicho i nohy. Lékař: Měla štěstí

Pozoruhodnou okolností je, že pětihvězdičkový hotel Mövenpick, v němž byl turista ubytovaný, o žádném takovém incidentu neví. „Neobdrželi jsme žádné zprávy o útoku žraloka na osobu,“ řekl mluvčí hotelu.

Napadený muž přiletěl na Maledivy pravděpodobně z Ruska, nicméně tuto informaci zatím nelze spolehlivě ověřit. O děsivém útoku neví podle serveru National World nic ani ruská ambasáda na Srí Lance, pod kterou Maledivy spadají.

Rozhodně by ale nešlo o první útok žraloka v letovisku, které se často stává cílem novomanželů. Web The Sun připomíná incident z letošního února, kdy mořský predátor napadl skupinu potápěčů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útoky žraloků? Zvykejme si. Moře patří jim a my tam chodíme na návštěvu, říká odborník

Tagy: