Detaily k případu smrti v Tunisku: Opil se a začali jsme se hádat, měla popsat Češka neteři

Tuniská policie, ilustrační snímek

Exkluzivní informace o případu smrti v Tunisku

Češka, která byla zadržena v Tunisku kvůli podezření z vraždy svého manžela, se měla k jeho usmrcení přiznat. Údajně se s tím svěřila své neteři, jež o tom informovala redakci Krimi zpráv. Žena zřejmě vraždu neplánovala, ale jednala v afektu. Muž měl být opilý a došlo k hádce a potom fyzické potyčce. Češka prý po telefonu naznačila své neteři, že jí následně ruply nervy a svého muže zabila. V pondělí proběhlo soudní řízení, podle informací oficiálního mluvčího soudu v Monastiru, které má k dispozici deník Blesk, se žena měla k činu přiznat. Více se případu budeme věnovat v Hlavních zprávách od 18:55 na CNN Prima NEWS.

„Mluvila jsem s tetou. Svého manžela usmrtila. Prosím, víc se k tomu nechci vyjadřovat. Děkuji vám za pomoc, věřili jsme, že by se to nemohlo stát. Bohužel realita je jiná. Moc si vážím vaší pomoci,“ sdělila v pondělí neteř podezřelé reportérovi Michalu Janotkovi ve zprávě.

ČTĚTE TAKÉ: První reakce po návratu z Řecka: Nikdo nám nepomohl, místní to nemají pod kontrolou

Následně v telefonátu rozvedla detaily, o čem se svou tetou mluvila. „Před chvilkou jsem měla telefonát, kdy jí dali možnost zavolat. Přiznala se mi. Prý tam bylo dlouho fyzické období, kdy se mlátili a tak, což asi zapůsobilo. Víc toho nevím. Ještě to nemůžu rozdýchat,“ pokračovala neteř o svém pondělním hovoru s tetou.

V tuniském Monastiru se v pondělí uskutečnilo soudní řízení. Podle informací redakce CNN Prima NEWS turistka odmítla advokáta, a tak jí byl přidělen advokát ex offo. „Zástupci českého zastupitelského úřadu v Tunisu jsou na místě. V tuto chvíli nemůžeme více sdělit. Zastupitelský úřad v Tunisu je v kontaktu s rodinou, které poskytl základní informace, a náš úřad rovněž zprostředkoval hovor mezi obviněnou Češkou a její neteří,“ potvrdilo redakci Ministerstvo zahraničních věcí. Deník Blesk obdržel vyjádření oficiálního mluvčího soudů v Monastiru, podle něhož se Češka u soudu k činu přiznala. „Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl v pondělí 24. července 2023 rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru poté, co se ke spáchání činu přiznala,“ stojí ve vyjádření podle Blesku.

V hlavní roli alkohol?

Svou roli měl podle neteře hrát v celém incidentu alkohol. „Popisovala, že se zase ožral a začali se hádat. Nějak jí vyhrožoval, tak to asi udělala dřív. Nevím,“ pokračovala neteř s tím, že tetě vyčetla, že se jí nepřiznala rovnou. Cítí se teď totiž špatně, že jí veřejně v médiích bránila. „Ptala jsem se jí, jestli si nedělá srandu. Ona potvrdila, že ne. Tak jsem jí vyčetla, proč mi to neřekla hned. Že ji bráním přes média a vypadám veřejně hloupě,“ vysvětlila. Vůbec by mě to nenapadlo. Ptala jsem se jí, proč se radši nesebrala a nešla pryč,“ popsala.

Žena podle svých slov muže přemohla, přestože byla pouze drobné postavy, „Ona je drobná ženská. Má přibližně 165 centimetrů a asi 60 kilo. On byl malý a měl kolem 80 kilo,“ popsala neteř.

Teď bude podle ní následovat vyjednávání úřadů. „Soud ještě přímo nebyl, zatím měli jen nějaké sezení. Budou ji soudit tam a poté se naše ambasáda posnaží, aby se dostala do Česka si to odsedět,“ vysvětlila.

„Budu muset udělat pohřeb, až bude uvolněný její účet. Musím se postarat o její byt, který měli ve vlastnictví, aby se odpojila elektřina a podobně, aby jí tam nerostly dluhy,“ doplnila neteř zadržené Češky.

Tagy: