Detaily masakru ve Velkých Losinách. Pachatel už tu pobíhal s nožem dřív, popsala obyvatelka

Dům ve Velkých Losinách, kde se brutální vražda odehrála

Velké Losiny: V jednom z domů se odehrála brutální vražda

Nad brutalitou útoku, k němuž došlo před týdnem v bytovce ve Velkých Losinách, zůstává rozum stát. 18letý mladík tam napadl svého o rok mladšího kamaráda nožem a tyčí. Zasadil mu desítky bodných ran. Útočník zemřel po policejním zásahu. Podle obyvatelů už s ním byly problémy dříve.

Původně byli policisté do bytovky přivoláni kvůli narušení občanského soužití. To, co hlídka po vstupu do domu uviděla, však vůbec nečekala. „Zjistila, že je uvnitř obrovské množství krve, z prvního patra se ozýval křik a rány. Uviděla muže, který byl kompletně celý od krve a naprosto zběsile a nekontrolovatelně útočil na osobu ležící na zemi. Bodal do ní nožem a mlátil ji tyčí,“ řekl pro CNN Prima NEWS vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouc Jan Lisický.

Ačkoliv se policisté pokoušeli útočníka vyzvat k tomu, aby se vzdal, neposlouchal. Naopak, rozzuřený muž se na strážce zákona vrhl, pak padl výstřel. Muže však nezastavila ani prostřelená ruka. Policisté jej následně postřelili i do druhé paže. I přesto mladík dál zuřivě útočil, i s prostřelenýma rukama. Objevily se dokonce informace, že měl útočník pojídat srdce a střeva své oběti. To ale později policie vyvrátila.

Poté, co na místo dojely posily, se muže podařilo zpacifikovat. „Následně mu policisté poskytli první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Muž i při nakládání do sanitky dále útočil a vzpouzel se. Po cestě do nemocnice zemřel,“ uvedl Lisický. Co muže k brutálnímu činu vedlo, je záhadou. Místní, kteří s útočníkem měli problémy již dříve, se domnívají, že užíval drogy.

„By to takový zvláštní chlapec. Nevím, jestli jel v drogách nebo v alkoholu. Už jednou měl incident, před půl rokem tady lítal s nožem. A nic se s tím nedělalo,“ uvedla jedna z obyvatelek Velkých Losin. Oběť podle kriminalistů neměla šanci přežít.

„Muž utrpěl nejméně 50 bodných ran, a to především do horní části hrudníku, obličejové části, do hlavy a také krku, zad a nohou. Zranění byla jednoznačně neslučitelná se životem,“ dodal Lisický. Vzhledem k tomu, že domnělý pachatel zemřel, bude případ pravděpodobně odložen.

Tagy: