Hrůzné přiznání australského vychovatele: Děti znásilňoval přímo ve školkách, vše si natáčel

Vychovatel v dětských skupinách znásilňoval děti, vše si navíc natáčel – šokující případ před dvěma lety otřásl Austrálií. Obžalovaný 46letý Ashley Paul Griffith v pondělí stanul před okresním soudem v Queenslandu. Přiznal se celkem k 307 sexuálním trestným činům spáchaným na desítkách dětí, informují zahraniční média.

Nic netušící rodiče svěřovali své děti Griffithovi do péče mezi lety 2003 až 2022, uvádí australská televize ABC News. Stovky obvinění zahrnují mimo jiné 190 případů nezákonného a nemravného zacházení s dítětem mladším dvanácti let v péči a 28 znásilnění.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální vražda dívky v Británii: Ubodal ji autista. Zatmělo se mi před očima, řekl u soudu

Jen přečíst všechna obvinění trvalo přes dvě hodiny. V zaplněné soudní síni bylo úplné ticho, několik přítomných se během slyšení rozplakalo, píše deník The Guardian. Griffith při čtení přikyvoval a klidným hlasem přiznával vinu.

Před soudem zazněla i výpověď rodičů jedné z obětí. Popsali děsivý moment, kdy se dozvěděli o sexuálním zneužívání své dcery. Tu navíc museli v materiálech identifikovat. Její otec nemohl uvěřit, že pachateli mohlo jeho chování tak dlouho procházet. „Budeme se s tím vyrovnávat celý život,“ uvedl podle ABC News.

Rodičům se nakonec ulevilo, že se obžalovaný přiznal a oni tak nemuseli zhlédnout fotky dalších obětí.

Dnes 46letý muž je už dva roky ve vazbě v Queenslandu. Policie ho původně zatkla a obvinila z výroby dětské pornografie. Při následném vyšetřování a prohledání elektronických zařízení našla další materiály svědčící o sexuálním zneužívání dívek. Vše si zaznamenával na telefon a kameru. Později byl obviněn z více než 1 400 trestných činů, píše ABC News.

Trestných činů se měl navíc dopouštět v době, kdy pracoval jako vychovatel v celkem deseti dětských skupinách, mimo jiné v australském městě Brisbane, ale i v zahraničí, například v Itálii.

Griffith dál zůstává ve vazbě. Datum vynesení rozsudku zatím tribunál nestanovil, uvádí The Guardian. Soudce nechal vypracovat psychiatrický posudek obžalovaného.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Konec zvrhlého fantoma. Policii se udal obávaný deviant, pomohla i reportáž CNN Prima NEWS

Tagy: