Děsivý nález v Plzni: Z řeky vylovili lidskou hlavu. Policie zjišťuje, komu patřila

V plzeňské části řeky Radbuzy byla v pátek večer nalezena lidská hlava. Přivolaní kriminalisté ihned uzavřeli náplavku na Anglickém nábřeží, tento úsek vodního toku prohledávali potápěči.

V plzeňské části řeky Radbuzy byla v pátek večer nalezena lidská hlava. Přivolaní kriminalisté ihned uzavřeli náplavku na Anglickém nábřeží, tento úsek vodního toku prohledávali potápěči. Policisté nyní celou věc vyšetřují, informuje web Krimi Plzeň s tím, že nalezená část lidského těla byla již v rozkladu.

Na místo nálezu vyjelo ihned několik hlídek. Část náplavky byla uzavřena, policie ohraničila páskou i část chodníku, uvádí web Krimi Plzeň.

K TÉMATU: Hrůzný nález v Mexiku: Našla se těla tří turistů a ohořelý pickup. Policie vyslýchá podezřelé

Na místě pomáhali policistům i hasiči. Zasahovali rovněž policejní potápěči, kteří prohledávali vodní tok v úseku mezi ulicemi Pražská a Americká.

„Mohu potvrdit, že od dnešních (pátečních, pozn. red.) odpoledních hodin prověřujeme nález lidských ostatků, které byly nalezeny v řece Radbuze poblíž Denisova nábřeží v Plzni. Šetříme veškeré okolnosti této události a celým případem se nyní zabývají plzeňští kriminalisté,“ uvedla pro web krajská policejní mluvčí.

Kriminalisté nyní vyšetřují nejen identitu dekapitované osoby, ale i příčinu, jak se část těla dostala do řeky. Web uvádí, že hlava byla již ve značném rozkladu, což by mohlo naznačovat, že byla ve vodě již delší dobu. Předpokládá se, že by mohlo jít o ostatky zavražděného bezdomovce z Plzně, jehož rozřezané tělo našli policisté v řece Berounce na začátku minulého roku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena z Jablonce měla týrat kočky, žily mezi výkaly. Sama si prošla peklem, říká její známá

Tagy: