Vyříznuté orgány, oddělená hlava a tělo v řece. Podezřelý z vraždy v Plzni je ve vazbě

V sobotu poslal plzeňský soud do vazby muže, kterého kriminalisté v minulých dnech zadrželi a obvinili z brutální vraždy bezdomovce v Plzni, informovala policie. Rozporcované tělo bez hlavy, s vyříznutými orgány a chybějícími genitáliemi vylovili policisté před více než rokem v řece Berounce na okraji města.

Podezřelým je podle informací webu Novinky.cz asi čtyřicetiletý recidivista, který měl mladého bezdomovce zavraždit kvůli vzájemným neshodám. Soudkyně obviněného muže poslala za mříže z obavy, že by se na svobodě mohl skrývat nebo mařit vyšetřování.

ČTĚTE TAKÉ: Sadisté z Londýna surově týrali mladou matku, popis šokoval i detektiva. Tělo našel soused

„Poslední případ donedávna ještě neobjasněného zvlášť závažného zločinu vraždy, kdy bylo více než před rokem v řece v Plzni nalezeno mrtvé lidské tělo bez některých jeho částí, se nám podařilo v těchto dnech objasnit,“ uvedla policie na sociální síti X.

Zohavené tělo muže nalezli náhodní kolemjdoucí loni v lednu v řece Berounce. Vyšetřování ukázalo, že ho nejspíše někdo sadisticky zavraždil – uřízl mu hlavu, genitálie, zohavil ho hlubokými ranami po celém těle a pobodal na břiše.

Brutalita činu vyvolala mezi místními bezdomovci strach. Ti připomněli, že se nejednalo o první případ, kdy někdo z jejich řad záhadně zemřel. V srpnu roku 2022 byl bez známek života nalezen asi šedesátiletý muž bez domova. Policie však vyloučila, že by se jednalo o vraždu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilý muž z Nového Města na Moravě pálil do policejních aut. Chtěl se nechat zatknout

Tagy: