Útoky ze Spojených států se dostaly i do ČR. Bezpečnostní expert promluvil o masakru v Praze

Andor Šándor

Rozhovor s Šándorem

Čtvrteční masakr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze svým charakterem připomíná krvavé incidenty, k nimž často dochází ve Spojených státech. Ve vysílání CNN Prima NEWS to naznačil bezpečnostní expert Andor Šándor. Podle posledních informací policie si řádění střelce vyžádalo nejméně 15 obětí a minimálně 24 zraněných.

„Čekal jsem, kdy se hrůzy, které se dějí běžně v Americe, dostanou i k nám. Mám na mysli střelby v různých kampusech nebo obchodních domech. Moje první reakce byla taková, že to přišlo i do České republiky. Je to strašná věc. Jde o dopad dnešní doby, kdy někteří frustrovaní lidé řeší problémy tak, že sáhnou po zbrani a zaútočí na ty nejméně připravené,“ řekl Šándor ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůza na univerzitě v Praze nemá obdoby. Je nejtragičtější střelbou v historii Česka

Tragická událost má doslova celosvětový dosah, referují o ní mnohá zahraniční média. Čechům vzkazují upřímnou soustrast politici z celého světa.

Nejnovější zprávy naleznete na webu CNN Prima NEWS pod tímto odkazem.

Organizace In Iustitia spustila krizovou linky pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby na Filozofické fakultě UK. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636.

Tagy: