Hudební svět truchlí: Zemřel bratr legendárního Johnnyho Cashe. Sám nazpíval několik hitů

Ve věku 84 let zemřel country zpěvák Tommy Cash, mladší bratr legendárního Johnnyho. Smutnou zprávu zveřejnilo na sociálních sítích muzeum Johnnyho Cashe.

„Tommy Cash byl věrným podporovatelem našeho muzea, milovaným členem naší rozšířené rodiny a vysoce respektovaným umělcem hudebního průmyslu. Tento velký muž bude hluboce postrádán svými přáteli a mnoha věrnými fanoušky po celém světě,” uvedl Bill Miller, zakladatel muzea nesoucího v názvu jméno jeho bratra, v prohlášení zveřejněném na Instagramu.

Příčina smrti zpěváka nebyla uvedena. Cash, který byl o osm let mladší než jeho bratr, zemřel den po 21. výročí Johnnyho smrti, 12. září 2003, informoval deník Deadline.

ČTĚTE TAKÉ: Herec Vydra promluvil o své penzi. Smutný pohled, říká. Pracoval jsem od 18, představoval bych si něco jiného

Tommy Cash, narozený 5. dubna 1940 v Dyess v americkém Arkansasu, byl jedním ze sedmi dětí v rodině Cashových. Po dokončení střední školy se přidal k armádě, kde působil i jako DJ pro rozhlasovou síť Armed Forces, což mu pomohlo nastartovat hudební kariéru. V roce 1965 podepsal svou první smlouvu s hudebním vydavatelstvím Musicor Records a začal se věnovat country hudbě na plný úvazek​.

Mezi jeho největší úspěchy patří hit Six White Horses z roku 1969, věnovaný památce Johna F. Kennedyho, Roberta F. Kennedyho a Martina Luthera Kinga. Tommy Cash si také získal uznání díky písním jako Rise and Shine a One Song Away.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: David věnoval své ženě k výročí dojemnou píseň. Kdysi jsme pěkně rozlítili rodiče, vzpomínala

Tagy:
rodina muzeum hudba společnost Martin Luther King Instagram celebrity hodnoty Arkansas Deadline.com Johnny Cash umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika Tommy Cash