Hudební svět v slzách: Zemřel bubeník kapely The Turtles, její píseň bourala žebříčky hitparád

Hudební svět zasáhla smutná zpráva o smrti bubeníka Johna Barbaty, který se proslavil v kapelách The Turtles nebo Jefferson Starship v šedesátých a sedmdesátých letech. Barbata zemřel ve věku 79 let. Zprávu o jeho úmrtí potvrdili pozůstalí členové skupiny Jefferson Starship na sociální síti Facebook.

„S velikým zármutkem jsme přijali zprávu o úmrtí Johna Barbaty, původního bubeníka skupiny Jefferson Starship. Myšlenkami jsme s jeho rodinou, přáteli a fanoušky. Rock in peace, Johnny,“ napsali truchlící členové kapely Jefferson Starship v pondělí na sociální síti Facebook.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt operní divy Rybárské zasáhla Slovensko. Její hlas okouzlil celý svět

Bubeník, který se narodil 1. dubna 1945 v New Jersey, zemřel ve věku 79 let. Příčina jeho úmrtí nebyla zveřejněna.

Do povědomí veřejnosti se John Barbata dostal v šedesátých letech, když začal působit ve skupině The Turtles. První skladbou, kterou s kapelou vydal v roce 1967, byla Happy Together. Píseň se tehdy vyšplhala na vrcholy hitparád, připomněl web Metro.

V roce 1970 opustil The Turtles, aby se připojil k hudebnímu uskupení Crosby, Stills, Nash and Young (CSNY). Nedlouho poté dostal Barbata od amerického obchodníka Davida Geffena, který si právě založil svou první nahrávací společnost, nabídku, aby se připojil k nové skupině Eagles. Barbata ovšem odmítl s tím, že nechce opustit CSNY, píše The New York Times.

V sedmdesátých letech, konkrétně v roce 1972, pak bubeník začal působit v kapele Jefferson Airplane, která se proslavila mimo jiné písní Somebody to Love. Později se členové skupiny rozdělili a ti, kteří zůstali, změnili název kapely na Jefferson Starship.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slováčková se vyjádřila k Novotnému. Tenhle pán se chce jen zviditelňovat. V rodině jsme na to zvyklí

Tagy: