Husák je ve vážném stavu, měl infarkt. Před pár dny se účastnil párty s Paroubkem

Končící šéf liberecké policie Vladislav Husák byl podle informací CNN Prima NEWS náhle hospitalizován. Podle webu Seznam Zprávy utrpěl infarkt a byl z Kořenova transportován do liberecké nemocnice. Je ve vážném stavu. Ani ne před týdnem se Husák účastnil oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu Prince de Ligne společně s předsedou Národní sportovní agentury Milanem Hniličkou (za ANO), místopředsedou Rady ČT Jiřím Šlégrem nebo bývalým premiérem Jiřím Paroubkem.

Husákovi se ráno udělalo zle na policejní stanici v Kořenově na Jablonecku, kolegové zavolali záchranáře. S podezřením na interní onemocnění ho do nemocnice přepravil vrtulník. „Podle informací, které mám k dispozici, je stav Vladislava Husáka stabilizovaný a věřím, že bude brzy v pořádku, reagoval policejní prezident Jan Švejdar

Husák má působit jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. Z místa krajského šéfa ho policejní prezident Jan Švejdar kvůli účasti na narozeninové oslavě v teplickém hotelu odvolá 1. února, od té doby nebude dostávat příplatek za vedení. Švejdar na sociálních sítích uvedl, že to považuje za první, nikoli poslední krok v řešení Husákovy kauzy. Řízení zahájené s Husákem může podle něj vést až k propuštění ze služby.

„Běží kázeňské řízení, na jehož konci mohu rozhodnout o uložení kázeňského trestu od písemného napomenutí až po odnětí služební hodnosti, což ve svém důsledku vede k propuštění ze služebního poměru,“ uvedl Švejdar na Twitteru.

Sobotní oslava podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy znamenala porušení několika vládních nařízení proti šíření koronaviru. K vyvození osobní odpovědnosti Husáka vyzval kromě Švejdara také ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). S libereckým krajským ředitelem vede nyní policie kázeňské řízení. Policejní prezident uvedl, že jeho účast na oslavě považuje za neomluvitelnou.

Na mejdanu se Šlégrem i Hniličkou

Husák pro web PressPort Magazín uvedl, že v hotelu měl domluvené setkání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o sportovní unii. Neupřesnil, o jaké. „To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratuloval,“ uvedl Husák. Nezdůvodnil, proč účastníky neupozornil na to, že oslavy nejsou za nynější situace legální a proč nepožádal o rozpuštění party.

Husák v hotelu přespal, což nepovažuje za porušení nařízení, odvolal se právě na to, že měl pracovní setkání. To, že zůstal v hotelu, zdůvodnil večerní hodinou, povětrnostními podmínkami a únavou.

Bendovy narozeninové oslavy se zúčastnili také předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO), místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr nebo expremiér Jiří Paroubek. Hnilička po kritice rezignoval na poslanecký mandát. V čele úřadu rozdělujícího miliardy korun na sport ale zůstává.

Všechny podcastové pořady CNN Prima NEWS najdete na SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsCastboxu a dalších platformách.

Tagy: