V dobročinné sbírce se vybralo nečekaně hodně peněz. Je za ně 13 kol pro postižené

Kolo pro Adama

Kolo pro Adama

Dobročinné sbírce Kolo pro Adama se podařilo vybrat peníze v hodnotě 13 kol pro hendikepované. Akce dostala název podle třináctiletého Adama, který díky sbírce získá nové speciální kolo. Iniciativa chtěla pomoci získat sportovcům se zdravotním postižením peněžité prostředky na koupi cyklistického vybavení.

Lidé z celého Česka pomáhali mladému Adamovi (13) a dalším tělesně postiženým dětem nastřádat peníze na nová speciální kola. Už v létě kvůli tomu odstartovala pětidenní charitativní cyklistická vyjížďka, která začala v Plzni.

Kromě finančního příspěvku měli lidé možnost získat peníze pro hendikepované také vlastním fyzickým úsilím. „Naší cesty se mohl zúčastnit úplně kdokoliv. Za každý kilometr, který dobrovolník ujel, naši partneři přispěli pět korun,“ vysvětlil organizátor akce Martin Souček. Nezáleželo ani na tom, jestli člověk trasu ujel na obyčejném kole, nebo na elektrokole.

Původním záměrem sbírky bylo vybrat 150 tisíc jen na Adamovo kolo. Iniciativa však přes transparentní účet vybrala mnohem více, než původně očekávala. Navíc přibývalo dobrovolníků, kteří chtěli přispět pomocí vlastních fyzických výkonů. Společně s týmem organizátora Součka lidé nakonec vyjezdili 55 tisíc kilometrů a organizace tak mohla nakoupit 13 speciálních kol.

„Podle mě jsou Adam i ostatní děti strašně šťastné. Adam to možná jen nedokáže dát tolik najevo, nebo se stydí. Je ale nadšený a má velkou radost,“ myslí si jeho matka. „Rodič má u takto nemocných dětí spoustu starostí a něco takového fakt ohromně pomáhá,“ říká další matka z obdarovaných dětí, které můžou i díky iniciativě nadále sportovat.

Tagy: