CNN Prima News inspirace

inspirace

Výpis příspěvků ke štítku „inspirace“

Samička miniaturního hrošíka je hitem internetu. Stala se inspirací pro oblečení i make-up

Mládě hrošíka liberijského pobláznilo Thajsko. Samičce tohoto trpasličího druhu jsou teprve dva měsíce, i za tak krátkou dobu se ale zvládla proslavit na internetu, zdvojnásobit návštěvnost své domovské zoo na okraji Bangkoku a stát se inspirací pro oblečení či make-up. Ředitel zoologické zahrady Khao Kheow Open Zoo ale návštěvníky vyzval, aby se k hrošíkovi chovali ohleduplně.

ANALÝZA: Ukrajinský úder za hranicemi zostuzuje Rusko. Je zoufalstvím nebo inspirací?

Ukrajinská spanilá jízda do ruské Kurské oblasti může znamenat novou fázi války, uvádí v analýze americká stanice CNN. Útok inspiruje ukrajinské vojáky a Rusové si uvědomují, že v bezpečí nejsou ani doma. Na druhou stranu se může jednat o akt zoufalství. Nesmí se zapomenout, že Rusko dříve slibovalo za útok na své oficiální území drsnou odvetu, která by mohla být i jaderného charakteru.

Olympijská kolekce není šílený kostým, hájí se návrhář Černý. Prozradil, co ho inspirovalo

Nemyslím si, že je olympijská kolekce šílený kostým, který by byl nevkusný nebo nesoučasný, hájil svůj výtvor ve vysílání CNN Prima NEWS návrhář Jan Černý. Prozradil, že se inspiroval u českého umělce Vladimíra Boudníka, který pracoval se skvrnami u Rorschachova psychologického testu. První nápad vznikl v Paříži u řeky Seiny. Cílem podle Černého bylo vytvořit oblek, který bude na ceremoniálu vlát ve větru.

Muž plánoval masakr pod olympijským ohněm. Inspiroval se známým sériovým vrahem

Francouzské bezpečnostní složky v úterý zadržely muže podezřelého z přípravy teroristického útoku při příležitosti slavnostního přivítání pochodně s olympijským ohněm ve městě Bordeaux. Podezřelý na sebe upozornil nenávistnými projevy na sociálních sítích. Pro svůj plán se šestadvacetiletý muž údajně inspiroval masovým vrahem Elliotem Rodgerem.

Kubáček: Politici na Slovensku vyvolávají démony. Poskytují šílencům alibi, je to nebezpečné

Mnoho slovenských politiků využilo současnou situaci a kvůli růstu preferencí vyvolává démony, aniž by si uvědomovali, kolik je ve společnosti chorých myslí, které se chtějí zapsat třeba i násilným krokem. Uvedl to ve vysílání CNN Prima NEWS politolog Jan Kubáček v reakci na vyhrocené vystoupení některých slovenských vládních představitelů po atentátu na premiéra Roberta Fica.

Soutěží, podnikají a pomáhají. Mistrovská káva od Vojtěcha a Matyáše Růžičkových voní Českem

Výběrová káva je jejich životem. Propadli světu jejích chutí a chtěli by ho zprostředkovat i zákazníkům. To je motto dvou bratří Vojtěcha a Matyáše Růžičkových. S kávou mají zkušenosti už přes 12 let a v roce 2017 společně s tátou Oldřichem založili firmu The Roses. V Brně provozují dvě kavárny a otevřeli dokonce kávové školicí centrum. Praží si vlastní kávu a jedním z jejich nejnovějších projektů je import zelené nepražené kávy ze zemí původu. Pravidelně se účastní dobročinných akcí a snaží se pomáhat lidem, kteří neměli tolik štěstí jako oni. Jejich nasazení a úspěchů si všimlo i MAKRO ČR, a proto jsou dalšími vyvolenými projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Jeho svět jsou dobré jídlo, víno a Paříž. Lukáš Nevyjel chuťově udivuje své hosty každý den

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule

Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková

Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.