Basketbalistky USK Praha hlásí velký návrat. Posílí je modelka, která patřila k nejlepším
inspirace
Výpis příspěvků ke štítku „inspirace“
Unikátní módní přehlídka i street artový obraz jako inspirace na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou
Slavia pojišťovna, titulární partner Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, podporuje rozvoj společenského významu akce. Již podruhé uspořádala módní přehlídku návrhářky Beaty Rajské a letos premiérově připravuje také charitativní dražbu tematického obrazu street-artového umělce Josefa Rataje.
Samička miniaturního hrošíka je hitem internetu. Stala se inspirací pro oblečení i make-up
Mládě hrošíka liberijského pobláznilo Thajsko. Samičce tohoto trpasličího druhu jsou teprve dva měsíce, i za tak krátkou dobu se ale zvládla proslavit na internetu, zdvojnásobit návštěvnost své domovské zoo na okraji Bangkoku a stát se inspirací pro oblečení či make-up. Ředitel zoologické zahrady Khao Kheow Open Zoo ale návštěvníky vyzval, aby se k hrošíkovi chovali ohleduplně.
ANALÝZA: Ukrajinský úder za hranicemi zostuzuje Rusko. Je zoufalstvím nebo inspirací?
Ukrajinská spanilá jízda do ruské Kurské oblasti může znamenat novou fázi války, uvádí v analýze americká stanice CNN. Útok inspiruje ukrajinské vojáky a Rusové si uvědomují, že v bezpečí nejsou ani doma. Na druhou stranu se může jednat o akt zoufalství. Nesmí se zapomenout, že Rusko dříve slibovalo za útok na své oficiální území drsnou odvetu, která by mohla být i jaderného charakteru.
Olympijská kolekce není šílený kostým, hájí se návrhář Černý. Prozradil, co ho inspirovalo
Nemyslím si, že je olympijská kolekce šílený kostým, který by byl nevkusný nebo nesoučasný, hájil svůj výtvor ve vysílání CNN Prima NEWS návrhář Jan Černý. Prozradil, že se inspiroval u českého umělce Vladimíra Boudníka, který pracoval se skvrnami u Rorschachova psychologického testu. První nápad vznikl v Paříži u řeky Seiny. Cílem podle Černého bylo vytvořit oblek, který bude na ceremoniálu vlát ve větru.
ANKETA: Líbí se vám nová olympijská kolekce? Emma Smetana nebo Majk Spirit mají jasno
Na filmovém festivalu v Karlových Varech byla v pondělí představena kolekce, kterou na olympijských hrách v Paříži obléknou čeští sportovci. Vytvořil ji módní návrhář Jan Černý.
Muž plánoval masakr pod olympijským ohněm. Inspiroval se známým sériovým vrahem
Francouzské bezpečnostní složky v úterý zadržely muže podezřelého z přípravy teroristického útoku při příležitosti slavnostního přivítání pochodně s olympijským ohněm ve městě Bordeaux. Podezřelý na sebe upozornil nenávistnými projevy na sociálních sítích. Pro svůj plán se šestadvacetiletý muž údajně inspiroval masovým vrahem Elliotem Rodgerem.
Kubáček: Politici na Slovensku vyvolávají démony. Poskytují šílencům alibi, je to nebezpečné
Mnoho slovenských politiků využilo současnou situaci a kvůli růstu preferencí vyvolává démony, aniž by si uvědomovali, kolik je ve společnosti chorých myslí, které se chtějí zapsat třeba i násilným krokem. Uvedl to ve vysílání CNN Prima NEWS politolog Jan Kubáček v reakci na vyhrocené vystoupení některých slovenských vládních představitelů po atentátu na premiéra Roberta Fica.
Soutěží, podnikají a pomáhají. Mistrovská káva od Vojtěcha a Matyáše Růžičkových voní Českem
Výběrová káva je jejich životem. Propadli světu jejích chutí a chtěli by ho zprostředkovat i zákazníkům. To je motto dvou bratří Vojtěcha a Matyáše Růžičkových. S kávou mají zkušenosti už přes 12 let a v roce 2017 společně s tátou Oldřichem založili firmu The Roses. V Brně provozují dvě kavárny a otevřeli dokonce kávové školicí centrum. Praží si vlastní kávu a jedním z jejich nejnovějších projektů je import zelené nepražené kávy ze zemí původu. Pravidelně se účastní dobročinných akcí a snaží se pomáhat lidem, kteří neměli tolik štěstí jako oni. Jejich nasazení a úspěchů si všimlo i MAKRO ČR, a proto jsou dalšími vyvolenými projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.
Jeho svět jsou dobré jídlo, víno a Paříž. Lukáš Nevyjel chuťově udivuje své hosty každý den
Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.
Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule
Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.
Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková
Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.
Mít vlastní podnik byl sen, říká Ondřej Pilař. Do burgerů komponuje sezónní potraviny
Až budete mít cestu okolo Čáslavi a dostanete chuť na pořádný burger, zeptejte se místních na Ondřeje Pilaře. V gastronomii se začal rozvíjet před léty, kdy pracoval pro jednoho bohatého zahraničního klienta. Asi největší pracovní posun přišel ale při práci v zahraničí, kdy tři roky vařil v Irsku, kde sbíral zkušenosti, které zúročil po návratu do Česka. Dnes je mu 32 let a je majitelem vyhlášeného Bejkn bistra ve městě, ve kterém se i narodil. Příběh usměvavého mladého muže zaujal i společnost MAKRO ČR a Ondřej Pilař patří mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.