Průběh covidu mě nepříjemně překvapil, přiznal Fiala. Zrušil návštěvu Německa

Petr Fiala

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se od minulého týdne léčí s covidem. V pondělí ráno se pak na sociálních sítích svěřil s tím, že jej intenzita průběhu onemocnění nepříjemně překvapila. Uvedl také, že si nedovede představit, jakým způsobem by s nemocí COVID-19 bojoval, pokud by nebyl třikrát očkovaný. Premiér navíc zrušil středeční návštěvu Německa, jelikož po covidu není připravený na tak náročný program.

„Ptáte se, jak mi je. Musím říci, že intenzita průběhu onemocnění covidem mne nepříjemně překvapila. Jsem plně očkovaný a nedokážu si představit, jaké by to bylo bez toho,“ napsal Fiala na Facebook.

Děkuji za mnohá přání rychlého uzdravení! Ptáte se, jak mi je. Musím říci, že intenzita průběhu onemocnění covidem mne...

Posted by Petr Fiala on Monday, April 4, 2022

Premiér nákazu oznámil minulý týden v úterý. V příštích dnech by mu tak měla skončit povinná sedmidenní izolace. „Věřím, že po skončení izolace se ještě v tomto týdnu postupně vrátím k plnému pracovnímu vytížení,“ sdělil Fiala na sociálních sítích.

Fiala navíc v pondělí oznámil, že zrušil středeční návštěvu Německa, po covidu se totiž necítí připravený na tak náročný program.

Předseda vlády se kvůli izolaci nemohl osobně účastnit plánovaného programu. Například středeční zasedání vlády vedl podobně jako při jeho návštěvě Kyjeva první místopředseda vlády Vít Rakušan (STAN).

Tagy: