Italský Milán zasypal sníh. Padaly stromy i markýzy kaváren

Druhé největší italské město je v nejchladnějších letech zvyklé na poprašek.

Italský Milán se v pondělí ocitl pod silnou vrstvou sněhu. Komunální pracovníci v rouškách odklízeli asi 15centimetrovou nadílku na náměstí Piazza del Duomo před slavnou katedrálou Narození Panny Marie. Pod tíhou sněhu padaly stromy i markýzy nad zahrádkami kaváren, popsala situaci agentura AP. Sníh podle ní udělal radost dětem, ale komplikoval cestu do zaměstnání po přísné vánoční uzávěře kvůli COVID-19.

Druhé největší italské město, které má 1,4 milionu obyvatel, je v nejchladnějších letech zvyklé na poprašek, ale ne na souvislou vrstvu sněhu. Na jednu ženu podle agentury ANSA spadl v důsledku počasí stožár z tramvajového vedení a způsobil jí zranění hlavy.

Podle radního odpovědného za dopravu Marka Granelliho je prioritou odstranění popadaných stromů a odklizení sněhu u vchodů do nemocnic, zdravotních zařízení a stanovištích na covidové testy.

Dnes se v Itálii rozvolnila opatření proti šíření koronaviru. Italové museli od 24. do 27. prosince zůstat převážně doma, ale dnes už se mohou ve svých městech volně pohybovat, i když většina služeb je uzavřena nebo silně omezena.

S vydatným sněžením se potýkala velká část severní Itálie, což způsobilo rušení vlakových spojů i uzavírky horských silnic v Benátsku.

Tagy:
strom počasí Itálie sníh pád stromu kalamita kavárna spadlé stromy Milán Miláno Piazza del Duomo katedrála Narození Panny Marie Agenzia Nazionale Stampa Associata Benátsko markýz Narození Panny Marie piazza del Duomo